
Türkiye'nin en üst düzey hakemlerinden biri olan FIFA kokartlı Halil Umut Meler, yeni sezon öncesinde büyük bir şok yaşadı. Hakemler için zorunlu olan fiziksel yeterlilik testine katılan Meler, 36. turda koşuyu bırakarak testi tamamlayamadı. Bu sonuç, tecrübeli hakemin 2025-2026 sezonunda Süper Lig'de görev alıp alamayacağı konusunda ciddi soru işaretleri doğurdu ve kariyeri açısından kritik bir süreci başlattı.
MHK BAŞKANI GÜNDOĞDU'DAN TAM DESTEK GELDİYaşanan bu gelişmenin ardından gözler Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) çevrildi. MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Ekol TV’de yaptığı açıklamada Halil Umut Meler'e olan güvenini net bir şekilde ortaya koydu. Gündoğdu, "Geçen haftaki testte Halil Umut Meler koşamadı. 36. turda bıraktı. Perşembe günü bir hak daha var, koşacağına inanıyoruz" diyerek tecrübeli hakeme telafi sınavı için açık kapı bırakmış ve ona olan inancını kamuoyuyla paylaşmıştı.
KRİTİK SINAVI GEÇTİ, YENİ SEZONDA GÖREV YAPACAKMHK Başkanı Gündoğdu'nun açıklamasının ardından kendisine tanınan ikinci hakkı kullanmak için piste çıkan Halil Umut Meler, bu kez hata yapmadı. Gerçekleştirilen telafi koşusunda fiziksel yeterlilik testini başarıyla tamamlayan Meler, böylece yeterliliğini resmen kanıtlamış oldu. Bu sonucun ardından, tecrübeli hakemin 2025-2026 sezonunda Süper Lig maçlarında düdük çalmaya devam edeceği kesinleşti.