
TFF 1. Lig ekiplerinden Hatayspor’da, FIFA kaynaklı transfer yasağına neden olan dosyaların çözüme kavuşturulması ve sürece ilişkin resmi evrakların Türkiye Futbol Federasyonu tarafından onaylanmasının ardından imzalar atılmaya başlandı.
Bordo-beyazlı kulüp, futbolcular Birhan Vatansever ve Muhammed Gönülaçar ile anlaşma sağladığını resmen duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, “Bu anlaşmaların camiamıza ve futbolcularımıza hayırlı olmasını diliyor, bordo-beyaz formamız altında başarılar temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Hatayspor Kulüp Başkanı Ethem Çakır, ara transfer döneminde kadroya 10 oyuncu kazandırdıklarını, önümüzdeki günlerde ise 5-6 oyuncunun daha takıma dahil edilebileceğini açıkladı. Çakır, transfer çalışmalarının sadece mevcut sezonu değil, gelecek sezonun yapılanmasını da kapsadığını vurguladı.
Transfer yasağının Türkiye Futbol Federasyonu ile yürütülen yapıcı diyaloglarla çözüldüğünü anlatan Çakır, “TFF Başkanımız ve Başkan Vekilimizle kurduğumuz iyi ilişkiler ve sağlıklı diyaloglar sayesinde bu sorunu çözdük. Önümüzde 8-9 günlük bir transfer izni var. Teknik heyetimizin talepleri doğrultusunda şu ana kadar 4’ü yabancı olmak üzere 10 oyuncuyu kadromuza dahil ettik. Gündemimizde 5-6 oyuncu daha bulunuyor. Bu isimlerle Hatayspor’u daha güçlü bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Hatayspor’un Trendyol 1. Lig’den kesin düşeceği ve yabancı oyuncuların gelecek sezon 2. Lig’de forma giymeyeceği yönündeki eleştirilere de yanıt veren Çakır, yapılan transferlerin yalnızca bugünü değil, yarını da kapsadığını belirtti.
Çakır, “Biz bugünü kurtarmak için değil, gelecek sezonun temelini atmak için çalışıyoruz. Yeniden yapılanmanın ilk adımlarını atıyoruz. Genç oyuncularımızla yeni transferleri bir araya getirerek daha derli toplu, daha dirençli ve güçlü bir takım kurmayı hedefliyoruz. Tüm transferlerimiz teknik direktörümüz Bekir İrtegün’ün talepleri doğrultusunda yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Yabancı futbolcularla yapılan sözleşmelerin Mayıs ayına kadar geçerli olduğunu belirten Başkan Çakır, sezonun kalan bölümünde oynanacak maçların kulüp açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Çakır, “Önümüzde 15 maç var. Kazanacağımız her maç hem kulübümüze ekonomik katkı sağlayacak hem de takımın moralini ve fiziksel direncini artıracaktır. Sahada kazanılan her puan, yeniden ayağa kalkma sürecimizin bir parçasıdır” diye konuştu.
TESİSLER VE SOSYAL YAŞAM MESAJIKulüp tesislerinin mevcut durumu hakkında da bilgi veren Çakır, ”Altyapı ve konaklama imkanları üst düzeyde. Tesislerimiz 5 yıldızlı otel konforundadır. Oyuncularımızın tüm ihtiyaçları eksiksiz şekilde karşılanmaktadır. Tesis anlamında herhangi bir sorunumuz yok. Ancak deprem yaşamış bir şehirde sosyal hayatın sınırlı olması doğal olarak bir handikap. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarına ve yerel yöneticilere önemli görevler düşüyor” dedi.
"ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ"Alt yapıya büyük önem verdiklerini de dile getiren Başkan Çakır, kulübün geleceğinin genç oyuncular üzerine inşa edildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
“Alt yapımızda 170 lisanslı sporcumuz bulunuyor. Birçok yaş grubunda lider konumdayız. Hatayspor’un geleceğini bu gençler üzerine kuruyoruz. Buradan taraftarımıza da sesleniyorum. Müsterih olsunlar. Gelecek sezonun planlamasını şimdiden yapıyoruz. Bugün attığımız adımlar, yarının Hatayspor’unu oluşturacak. Geleceğin takımını kuruyoruz.”