
Ligin 16. haftasında Alagöz Holding Iğdır FK ile Adana Demirspor arasında oynanan karşılaşma, saha içi rekabetten çok saha dışındaki dayanışma ve dostluk görüntüleriyle gündeme geldi. Mali darboğaz nedeniyle zor günler geçiren ve deplasman organizasyonunda sıkıntı yaşayan Adana Demirspor'un imdadına taraftarı yetişti. Mavi-lacivertli camianın etkili taraftar oluşumu Şimşekler Grubu, devreye girerek hem takımın hem de taraftarların yolculuk masraflarını üstlendi ve kafilenin Iğdır'a ulaşmasını sağladı.
TRİBÜNDE DOSTLUK, MASADA PAYLAŞIMMaç için Iğdır’a giden az sayıdaki Adana Demirspor taraftarı, Iğdır FK seyircisinin samimi karşılamasıyla moral buldu; sosyal medyaya yansıyan görüntülerde iki kulübün taraftarlarının aynı kafede birlikte yemek yiyip çay içtiği, maç öncesi yayınları yan yana takip ettiği görüldü.
Adana Demirspor’un ciddi mali kriz ve üst üste puan silme cezaları nedeniyle Iğdır deplasmanına gidemeyeceği iddiaları sonrası, Şimşekler Grubu tüm deplasman giderlerini üstlenerek hem takımı hem de kendi kafilelerini Iğdır’a taşımıştı.
Iğdır’daki maç günü, bu fedakârlığın üzerine Iğdırlı futbolseverlerin Adanalı taraftarlara yemek ikram etmesi ve birlikte vakit geçirmesi, “Kimse yoksa taraftar var” mottosunun iki şehir arasında dostluğa dönüştüğü bir tablo oluşturdu.
Karşılaşmanın futbol tarafında ise ev sahibi Alagöz Holding Iğdır FK, sahadan net bir skorla ayrıldı. Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında oynanan maçta Iğdır ekibi, Adana Demirspor’u Fofana ve Bruno’nun (3 gol) isabetli vuruşlarıyla 4-1 mağlup etti; Mavi-Lacivertlilerin tek sayısı Sefa Gülay’dan geldi.
Bu sonuçla Iğdır FK puan tablosunda üst sıralara tutunurken, sezon başından bu yana üst üste gelen puan silme cezalarıyla ligin dibine demir atan Adana Demirspor’un negatif puan hanesi daha da ağırlaştı.
ADANA DEMİRSPOR EKSİ PUANDA YAŞAM SAVAŞI VERİYORTrendyol 1. Lig 2025–2026 puan cetvelinde Iğdır FK, 16 maç sonunda 8 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyetle 28 puana ulaşarak ilk 6 potasında yer alıyor.
Adana Demirspor ise hem sahada alınan kötü sonuçlar hem de FIFA ve TFF kaynaklı üst üste puan silme cezalarıyla 16 maçta 0 galibiyet, 2 beraberlik, 14 yenilgi ve ceza puanlarıyla birlikte eksi hanede son sırada kalarak ligde kalma mücadelesini neredeyse mucize seviyesine taşımış durumda.
Karşılaşmanın ardından Trendyol 1. Lig'de puan tablosu da yeniden şekillendi. Zirve yarışında ATKO Grup Pendikspor 32 puan ve averajla liderliğini korurken, aynı puana sahip Amed Sportif Faaliyetler ikinci sırada yer aldı. Bu ikiliyi 31 puanla Esenler Erokspor takip etti.
Sahasında Adana temsilcisini ağırlayan Alagöz Holding Iğdır FK, haftayı 28 puanla 5. sırada tamamlayarak play-off hattındaki yerini sağlamlaştırdı. 24 puan silme cezası bulunan ve zorlu bir sezon geçiren Adana Demirspor ise eksi 22 puanla ligin son sırasında kaldı.