
Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe'den Manchester United'a transfer olan milli kaleci Altay Bayındır'ın kulüpteki geleceği, yeni sezon öncesi yaşanan gelişmelerle yeniden tartışma konusu oldu. Birinci kaleci Andre Onana'nın sakatlığı bir fırsat gibi görünse de, yönetimin transfer hamleleri ve teknik heyetin açıklamaları soru işaretleri yarattı.
ONANA'NIN SAKATLIĞI FIRSAT YARATMIŞTIManchester United'ın Kamerunlu file bekçisi André Onana, arka uyluk kasından sakatlanarak hazırlık kampını kaçırdı. Yaklaşık 6 ila 8 hafta sahalardan uzak kalması beklenen Onana'nın, 17 Ağustos'taki ilk lig maçına yetişmesi zor görünüyor. Bu durum, kalenin Altay Bayındır'a emanet edileceği beklentisini doğurmuştu.
YÖNETİMİN YENİ KALECİ ARAYIŞI ŞOK ETTİAncak beklentilerin aksine, İngiliz basını Manchester United'ın yeni bir kaleci arayışına girdiğini iddia etti. Kırmızı Şeytanlar'ın, Belçika'nın Antwerp takımında forma giyen 23 yaşındaki kaleci Senne Lammens ile ilk teması kurduğu belirtildi. Bu transfer hamlesinin, kaleyi devralmaya hazırlanan Altay Bayındır'ın motivasyonunu olumsuz etkilediği öne sürüldü.
YEDİĞİ TALİHSİZ GOL GÜNDEM OLDUMilli kaleci, ABD'de düzenlenen hazırlık maçında Everton'a karşı forma giymiş ve yediği talihsiz bir golle İngiliz basınında gündem olmuştu. Kendi takım arkadaşlarına çarparak ağlara giden top sonrası Sky Sports "Ne tuhaf bir gol" manşetini atarken, Daily Mail "Manchester United'dan kendi kalesine komik gol" ifadelerini kullanmıştı.
TEKNİK DİREKTÖR AMORIM'DEN ALTAY'A ÖVGÜTüm bu gelişmelerin ortasında, Manchester United Teknik Direktörü Ruben Amorim'in The Athletic'e verdiği röportajda yaptığı kaleci değerlendirmesi dikkat çekti. Amorim, Onana'nın bu sezon daha iyi olacağına inandığını belirtirken, Altay Bayındır ve Tom Heaton'ı da överek birbirlerini geliştirdiklerini söyledi. Amorim "Altay gerçekten iyi iş çıkardı ve Onana da bu yıl diğerleri gibi daha iyi olacak" şeklinde konuştu.