NBA’de gecenin yıldızı Jaylen Brown: Celtics’ten Clippers’a 31 sayı fark

NBA'de normal sezon heyecanı 8 karşılaşmayla devam ederken, Boston Celtics'in yıldızı Jaylen Brown 50 sayılık performansıyla kariyer rekorunu egale etti. Milli basketbolcu Alperen Şengün'ün sakatlanarak oyunu terk ettiği maçta ise Houston Rockets, Dallas Mavericks deplasmanından mağlup ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2026 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2026 14:41

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) dün gece oynanan maçlarda heyecan fırtınası esti. Gecenin en dikkat çeken performansına Boston Celtics forması giyen Jaylen Brown imza attı. Boston Celtics, Intuit Dome'da konuk olduğu Los Angeles Clippers'ı 146-115 gibi farklı bir skorla mağlup ederek bu sezonki 22. galibiyetini elde etti. Sahada fırtına gibi esen Jaylen Brown, attığı 50 sayıyla kariyer rekorunu egale ederken galibiyetin mimarı oldu. Derrick White'ın 29 sayı kaydettiği Boston karşısında tutunamayan Clippers'ta 6 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Ev sahibi ekipte Kawhi Leonard ve John Collins'in 22'şer sayılık katkısı mağlubiyeti önleyemedi.

ALPEREN ŞENGÜN SAKATLANDI, ROCKETS DALLAS'TA KAYIP

Milli basketbolcu Alperen Şengün'ün formasını giydiği Houston Rockets, deplasmanda Dallas Mavericks ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 110-104 kaybeden Rockets'ta asıl üzüntü Alperen'in sakatlığıyla yaşandı. Maçın hemen başında girdiği bir pozisyonda sağ ayak bileğinden sakatlanan genç yıldız, oyuna devam edemeyerek sahayı terk etmek zorunda kaldı. Dallas Mavericks'te Anthony Davis 26 sayı ve 12 ribaundluk performansıyla "double-double" yaparken, Max Christie 24 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Houston cephesinde ise Kevin Durant'in 34 sayısı ve Amen Thompson'ın 20 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

ADEM BONA SÜRE ALDI, SIXERS NEW YORK'U DEVİRDİ

Gecenin bir diğer önemli maçında Philadelphia 76ers, Madison Square Garden'da New York Knicks'e konuk oldu. Sahadan 130-119 galip ayrılan Philadelphia ekibi, sezonun 19. zaferine ulaştı. Tyrese Maxey 36 sayıyla maçın yıldızı olurken, milli oyuncumuz Adem Bona da parkede yer aldı. Karşılaşmada 18 dakika süre alan Adem Bona, 2 sayı, 6 ribaund ve 1 top çalmayla takımına katkı sağladı.

GECENİN DİĞER SONUÇLARI

NBA'de oynanan diğer karşılaşmalarda ise şu skorlar alındı: Miami Heat 115 - Minnesota Timberwolves 125, Toronto Raptors 134 - Atlanta Hawks 117, Chicago Bulls 99 - Charlotte Hornets 112, San Antonio Spurs 110 - Portland Trail Blazers 115, Golden State Warriors 123 - Utah Jazz 114.