
İran liginde şampiyonluk ve üst sıralar mücadelesi veren Persepolis, kendi sahasında önemli bir rakibi olan Sepahan'ı ağırladı. İsmail Kartal'ın ekibi, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılarak üst sıralardaki yerini sağlamlaştırma şansını yitirdi. Bu mağlubiyetin ardından Persepolis, ligde 51 puanla 3. sırada kalırken, Sepahan ise 56 puana yükselerek zirve takibini sürdürdü.
MAÇ SONU DEĞERLENDİRMESİ: "SEPAHAN KAZANMAYI HAK ETTİ"Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör İsmail Kartal, öncelikle rakip takımı tebrik etti ve tribünlere gelerek kendilerine destek olan taraftarlara teşekkürlerini sundu. Maçı değerlendiren Kartal, "Erken yediğimiz ilk gol bir orta sonucuydu. İkinci golü kendimiz attık ve takım şaşkına döndü! Sepahan'a karşı iki gol geride olduğunuzda geri dönmek zor. Sepahan iyi bir takımdı ve kazanmayı hak ettiler" şeklinde konuştu.
İSMAİL KARTAL'DAN TAKIM ANALİZİ: "EN İYİ OYUNCULARIMIZI VERDİK"Takımın mevcut durumu hakkında açık sözlü değerlendirmelerde bulunan İsmail Kartal, yeni oyuncularla bir takım kurma gerekliliğine işaret etti. Kulüp yönetimiyle bu konuda görüşmeler yaptıklarını belirten Kartal, "Gerçek şu ki takımı güçlendirmemiz gerekiyor. Bazı mevkilerde orijinal oyuncularımız yok, bazı mevkilerde ise iyi yedek oyuncularımız var" dedi. Takımın genel durumuna ilişkin ise şunları söyledi: "Hiçbir takım her sene kazanamaz. Persepolis geçen yıldan bu yana gerileme içinde. Ben gerçeklerden bahsediyorum. Persepolis en iyi oyuncularını diğer takımlara verdi. Persepolis'in yükselişe geçebilmesi için en iyi oyuncuları kadrosuna katması gerekiyor." Kartal, gerileme döneminde olduklarını ancak yeni sezona hazırlanmak için zamanları olduğunu ve şimdiden çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekledi.
GELECEK SORUSU İSMAİL KARTAL'I KIZDIRDI: "SANKİ KALMAMI İSTEMİYORSUNUZ!"Basın toplantısının en gergin anı, İsmail Kartal'a yöneltilen "Gelecek sezon takımın başında kalacağınızdan ne kadar eminsiniz?" sorusuyla yaşandı. Bu soruya sert bir tepki gösteren Kartal, "Sanki kalmamı istemiyorsunuz!" diyerek sitemde bulundu. Geleceği hakkında kulübün karar vereceğini ve bu karara saygı duyacağını belirten deneyimli teknik adam, kendine güvendiğini vurguladı. Kendi çalışma ahlakı ve kariyeri hakkında konuşan Kartal, "Net bir kişiliğim ve çalışma ahlakım var, kendime güveniyorum. Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile oynadığımız maçları izleyin ve ne yaptığımı anlamak için biraz araştırma yapın. Persepolis'te de elimden geleni yapıyorum" ifadelerini kullandı.
"3 AYDIR OTELDE YAŞIYORUM"Persepolis için verdiği emeğe de değinen İsmail Kartal, kişisel fedakarlıklarına dikkat çekti. İran'a geldiklerinden beri üç ay geçtiğini ve ekibiyle birlikte ailelerini görmek için sadece bir kez Türkiye'ye gittiklerini anlatan Kartal, "3 aydır otelden Persepolis antrenman sahasına gidip geliyorum. Herkes bunun üç aydır bizim işimiz olduğunu ve ne kadar başarılı olmak istediğimizi biliyor" dedi. Sakatlıklar ve hastalıklar gibi faktörlerin kazanma şansını azalttığını belirten Kartal, rahat olduğunu ve geleceğe odaklandığını söyledi.
SEZON SONU HEDEFİ: İKİNCİLİK ŞANSILigdeki güncel duruma da değinen Kartal, "Şu anda Sepahan'ın beş puan gerisindeyiz ve sezon sonuna kadar üç maçımız daha var. Gerçekçi olmalıyız. Ben açık sözlü, risk almadan konuşan bir insanım" dedi. Matematiksel olarak ikincilik şanslarının bulunduğunu belirten Kartal, "Bakıldığında ikinci olma şansımız var. Sezonu iyi bir şekilde kapatmak için önümüzdeki üç maçı kazanmamız gerekiyor. İkinci mi, üçüncü mü oluruz bilmiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.