
Beşiktaş, teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın’ın getirildiğini resmen açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Yalçın ile 2026-2027 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalandığı duyuruldu.
Geçtiğimiz hafta UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Lausanne’a 1-0 yenilerek Avrupa defterini kapatan Beşiktaş, Ole Gunnar Solskjaer ile yollarını ayırmıştı. Bu gelişmenin ardından yönetim, teknik direktörlük için Sergen Yalçın ile anlaşmaya vardı.
Yalçın’ın Beşiktaş serüveni52 yaşındaki Sergen Yalçın, 29 Ocak 2020 – 9 Aralık 2021 tarihleri arasında Beşiktaş’ı çalıştırmıştı. Tecrübeli teknik adam, siyah-beyazlılarla 83 maçta görev yaptı ve bu süreçte birer Süper Lig ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Takımı 47 maçta galip gelirken, 12 karşılaşma beraberlikle tamamlandı, 24 maç ise mağlubiyetle sonuçlandı. Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, 156 gol atarken kalesinde 107 gol gördü.
Geçmişte reddi ve son dönem kararlarıYalçın, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Van Bronckhorst’un ayrılığı sonrası Beşiktaş teklifini kardeşinin sağlık sorunları nedeniyle reddetmişti. Son dönemde ise Süper Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde alınan kötü sonuçlar nedeniyle görevinden ayrılmıştı.Siyah-beyazlı taraftarlar, tecrübeli teknik adamın tekrar göreve gelmesiyle birlikte Süper Lig ve Avrupa hedeflerinde yeni bir dönemin başlayacağını umut ediyor.