
İtalya Serie A’nın 38. ve son haftasında şampiyonluk düğümü çözüldü. Lider Napoli, sahasında ağırladığı Cagliari’yi Scott McTominay ve Romelu Lukaku’nun golleriyle 2-0 mağlup ederek 82 puana ulaştı ve şampiyon oldu.
MCTOMİNAY VE LUKAKU’DAN KRİTİK GOLLERNapoli, şampiyonluğu getiren maçta ilk golünü 42. dakikada Scott McTominay ile buldu. İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 51. dakikada Romelu Lukaku’nun kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı ve mücadeleyi 2-0 kazanarak büyük zaferi ilan etti.
Napoli'nin en yakın takipçisi Inter, son haftada deplasmanda Como'yu 2-0 mağlup etmesine rağmen 81 puanda kaldı. Mavi-siyahlılar, şampiyonluğu 1 puan farkla Napoli’ye kaptırarak sezonu ikinci sırada tamamladı.
Napoli daha önce 1986-87, 1989-90 ve 2022-23 sezonlarında Serie A’da şampiyonluk yaşamıştı. 2024-25 sezonundaki bu başarı, kulüp tarihindeki 4. şampiyonluk olarak kayıtlara geçti.