
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe, Konyaspor karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılarak turnuvaya veda etti. Uzatma dakikalarında gelen penaltı golüyle 1-0 kaybeden sarı-lacivertlilerde teknik direktör Domenico Tedesco, maç sonrası yaptığı açıklamalarda hem hakem kararlarını hem de takımının performansını değerlendirdi.
VAR kararı sonrası Tedesco’dan dikkat çeken yorumKarşılaşmanın 120+2. dakikasında Konyaspor lehine verilen penaltı kararı hakkında konuşan Tedesco, hakem ve VAR sistemine vurgu yaptı. Deneyimli teknik adam, “VAR böyle bir penaltı veriyorsa kabul etmeliyiz, demek ki penaltıdır” ifadelerini kullandı.
Tedesco ayrıca önceki maçların da takım üzerinde etkili olduğunu belirterek, özellikle Rizespor karşılaşmasında yedikleri golün psikolojik etkisine dikkat çekti.
“Gol atamazsan turu geçemezsin”Mücadeleyi değerlendiren Tedesco, takımının özellikle ilk bölümde istediği oyunu sahaya yansıtamadığını söyledi.
Maç ilerledikçe performansın arttığını ifade eden Tedesco, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Uzatmaların ilk devresinde en iyi oyunumuzu oynadık. Pozisyonlar ürettik. Ama gol atamazsan sonraki tura geçemezsin. Gol atamazsan gol yiyebilirsin. Dolayısıyla gol atmanız gerekiyor.”
Derbi mesajı: “Toparlanmalıyız”Kupaya veda edilmesine rağmen ligde oynanacak derbiye odaklandıklarını belirten Tedesco, takımın kısa sürede toparlanması gerektiğini söyledi.
120 dakika oynanan maçın fiziksel etkisine dikkat çeken teknik adam, “Takım derbide elinden gelenin en iyisini yapacak. Büyük maçlarda iyi performans gösterdiler. Öncelikle toparlanmalıyız” dedi.
Asensio için umutlu açıklamaSakatlığı bulunan Marco Asensio hakkında da konuşan Tedesco, yıldız oyuncunun derbiye yetişmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
“Yarın bireysel çalışacak, ardından takımla antrenmanlara katılmasını planlıyoruz. Ona ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
“En büyük sorun pozisyonları değerlendirememekti”Basın toplantısında daha detaylı değerlendirmelerde bulunan Tedesco, takımın en büyük probleminin fırsatları gole çevirememesi olduğunu söyledi. Uzatmaların ilk bölümünde dominant bir oyun ortaya koyduklarını belirten teknik adam, “3-4 hatta 5 net pozisyonu değerlendiremedik. Bu seviyede bunu yapamazsanız turu geçmeniz zor olur” dedi.
Karşılaşmada 4-3-3 sistemiyle sahaya çıktıklarını belirten Tedesco, bazı oyuncuların fiziksel durumuna göre tercih yaptıklarını ifade etti.
İsmail Yüksek’in yeniden ritim kazanması için süre verdiğini söyleyen Tedesco, “Artık ağrı hissetmiyor. Derbi öncesi hazır hale getirmek istedik” dedi.
Ayrıca orta sahadaki rol dağılımına da değinen teknik adam, Mattéo Guendouzi’nin hücuma katkı sağlayabilecek bir oyuncu olduğunu vurguladı.