Turkcell Süper Kupa yarı finalinde Fenerbahçe ilk yarıyı önde kapattı: 1-0

Turkcell Süper Kupa yarı finalinde Fenerbahçe ile Samsunspor, Yeni Adana Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk 45 dakikası Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Sarı-lacivertliler, karşılaşmanın başında bulduğu golle soyunma odasına önde gitti.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2026 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2026 21:42

Turkcell Süper Kupa yarı finalinde Fenerbahçe, Yeni Adana Stadyumu’nda karşılaştığı Samsunspor karşısında ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı. Mücadeleye hızlı başlayan sarı-lacivertliler, 4. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun attığı golle öne geçerken; iki takım da ilerleyen dakikalarda net fırsatlar yakalasa da skor değişmedi. Adana’daki dev karşılaşmada final bileti için heyecan ikinci yarıda devam ediyor.

Karşılaşmanın 4. dakikasında savunma arkasına sarkan Musaba’nın ceza sahasına çevirdiği topa penaltı noktası üzerinde gelişine vuran Kerem Aktürkoğlu, fileleri sarsarak Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skorunu belirledi.

Samsunspor, özellikle Tomasson ve Duran’la uzaktan şutlarla gol ararken, Fenerbahçe kalecisi Okan Kocuk ve direkler gole izin vermedi. Fenerbahçe ise Musaba ve Asensio ile pozisyonlar bulsa da farkı artırmayı başaramadı.

İlk yarının önemli anları:

4. dakika: Kerem Aktürkoğlu gelişine vurdu, Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

24. dakika: Tomasson’un sert şutunu Ederson kornere çeldi.

35. dakika: Jhon Duran’ın uzak mesafe şutu üst direkten döndü.

40. dakika: Asensio’nun şutu direkten döndü, Kerem tamamlayamadı.

Karşılaşmanın kadroları:

Fenerbahçe: Ederson, Mert Müldür, Skriniar, Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Musaba, Asensio, Kerem, Jhon Duran

Teknik Direktör: Domenico Tedesco

Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Satka, Borevkovic, Tomasson, Makoumbou, Holse, Yunus Emre, Celil, Ceesay, Mouandilmadji

Teknik Direktör: Thomas Reis

Gol: Kerem Aktürkoğlu (4. dk)

Sarı kart: Borevkovic (Samsunspor)