
Bu sezon TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan Şanlıurfaspor'un küme düşmesiyle birlikte sözleşmesi gereği serbest kalan Uchenna Ogundu, transferin gözde isimlerinden biri haline gelmişti. Genç golcünün ismi Fenerbahçe ve Samsunspor ile ciddi şekilde anılsa da, transfer yarışının galibi Alanyaspor oldu.
5 YILLIK İMZA, BONSERVİS BEDELİ YOKGazeteci Ertan Süzgün'ün haberine göre Alanyaspor, 2002 doğumlu Nijeryalı forvet ile 5 yıllık bir anlaşma sağladı. Şanlıurfaspor'un küme düşmesiyle birlikte Ogundu'nun sözleşmesinde yer alan "Takım küme düşerse serbest kalır" maddesinin devreye girmesi, Alanyaspor'un bu transferi bonservis bedeli ödemeden bitirmesini sağladı.
GENÇ YAŞINA RAĞMEN GÖZ DOLDURDUUchenna Ogundu, geçen sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Genç oyuncu, forma giydiği U19 takımında 8 maçta 10 gollük etkileyici bir performans sergilerken, A takımla TFF 1. Lig'de çıktığı 19 maçta ise rakip fileleri 6 kez havalandırmayı başarmıştı.