Zeynep Sönmez, Wimbledon’da tarih yazdı: 75 yıl sonra bir ilk!

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Wimbledon’da Çinli rakibi Xinyu Wang’ı 2-0 mağlup ederek 3. tura yükseldi. Sönmez, 75 yıl aradan sonra Grand Slam turnuvalarında 3. tura çıkan ilk Türk tenisçi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2025 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2025 15:42

Tenis dünyasının en prestijli turnuvalarından biri olan Wimbledon’da mücadele eden milli tenisçi Zeynep Sönmez, önemli bir başarıya imza attı. Tek kadınlar kategorisinde Çinli dünya 32 numarası Xinyu Wang ile karşılaşan Sönmez, rakibini 7-5, 7-5’lik setlerle 2-0 mağlup ederek adını üçüncü tura yazdırdı. Bu sonuçla Zeynep Sönmez, 1950 yılında Fransa Açık’ta üçüncü tura çıkan Bahtiye Musluoğlu’ndan sonra Grand Slam’de bu başarıyı gösteren ilk Türk kadın tenisçi oldu.

Turnuvaya iyi bir başlangıç yapan Zeynep, ilk turda da Rumen rakibi Jaqueline Cristian’ı set vermeden mağlup etmişti. Wimbledon’da dünya sıralamasında 88’inci sırada bulunan genç sporcu, performansıyla Türk tenis tarihinde yeni bir sayfa açtı.