Anne-kızın ilham veren hikayesi! Birlikte sınava girdiler, birlikte üniversite okuyorlar

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Zübeyde Karsız, kızının YKS sürecinde yanında olmak için başladığı ders maratonunda üniversiteyi kazandı. Anne-kız, 3 yıldır aynı üniversitede eğitim görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2026 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2026 11:33

Kızının üniversite sınavı heyecanına ortak olmak isteyen Zübeyde Karsız'ın hikayesi, azmin ve eğitimin yaşının olmadığını bir kez daha ortaya koydu. 45 yaşındaki anne, kızıyla birlikte girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) kazanarak aynı üniversitede öğrencilik hayatına başladı.

İstanbul'da yaşayan Zübeyde Karsız, 3 yıl önce kızı Fatma Zehra Karsız'ın sınav hazırlık sürecinde yaşadığı stresi azaltmak amacıyla onunla birlikte ders çalışmaya başladı. Başlangıçta yalnızca destek olmak isteyen anne, zamanla sınava hazırlanarak kızıyla birlikte YKS'ye girdi.

Anne ve kızı aynı üniversitede okuyor

Sınav sonucunda Zübeyde Karsız, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandı. Kızı Fatma Zehra Karsız ise aynı üniversitenin Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü'ne yerleşti.

Anne ve kız, 3 yıldır aynı kampüste eğitim hayatlarını sürdürüyor.

"Kızımı yalnız bırakmamak için Bandırma'ya taşındım"

Zübeyde Karsız, kızının yanında olabilmek için İstanbul'daki yaşamını geride bırakarak Bandırma'ya taşındığını söyledi.

Bu kararın hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Karsız, "Kızımı yalnız bırakmamak benim için radikal bir karardı ancak bir an olsun tereddüt etmedim. Bugün hem üniversite eğitimi almanın hem de kızımla aynı kampüste bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Hem öğrenci hem çalışan

Üniversite eğitimine devam eden Karsız, derslerinden kalan zamanlarda üniversitede yarı zamanlı çalışarak aile bütçesine de katkı sağlıyor.

Derslerinde ihtiyaç duyduğu konularda kızından destek aldığını belirten Karsız, zaman zaman birlikte ders çalıştıklarını ve birbirlerine yardımcı olduklarını dile getirdi.

"Birbirimize destek oluyoruz"

Fatma Zehra Karsız da annesiyle aynı üniversitede eğitim görmenin kendisi için büyük bir avantaj olduğunu belirterek, "Hem eğitim hayatında hem günlük yaşamda birbirimize yardımcı oluyoruz. Birlikte ders çalışıyor, gerektiğinde birbirimize destek veriyoruz." dedi.

Rektörden tebrik

İsmail Boz, anne ve kızın aynı üniversitede öğrenim görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her iki öğrenciye de eğitim hayatlarında başarılar diledi.