Depremin izlerini sporla sildi: 14 yaşındaki İsa Tümenci milli formaya kavuştu

Hataylı 14 yaşındaki İsa Tümenci, 6 Şubat depremlerinin ardından başladığı judoda kısa sürede büyük başarı elde etti. Milli takıma seçilen genç sporcu, Kuzey Makedonya'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönmeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2026 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2026 14:04

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki İsa Tümenci, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından hayatında yeni bir sayfa açtı. Afetin etkilerini sporla aşmak isteyen genç sporcu, başladığı judoda kısa sürede gösterdiği performansla U14 Minikler Judo Milli Takımı'na seçildi. Şimdi ise gözünü Kuzey Makedonya'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda kazanacağı altın madalyaya dikti.

Kahramanmaraş merkezli depremlere İskenderun'daki evlerinde yakalanan İsa Tümenci, yaşadığı zorlu sürecin ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde judoya başladı. Kısa sürede kendini geliştiren genç sporcu, katıldığı turnuvalarda elde ettiği derecelerle dikkat çekti.

İsa, 14-16 Mayıs tarihlerinde Karaman'da gerçekleştirilen Spor Toto Türkiye Minikler Judo Şampiyonası'nda 60 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı. Bu derece sayesinde U14 Minikler Judo Milli Takımı'na seçilmeyi başardı.

Hedef Balkan şampiyonluğu

Antrenörü Muhammet Karaben yönetiminde çalışmalarını sürdüren genç sporcu, 5-7 Haziran tarihlerinde Kuzey Makedonya'da düzenlenecek Minikler Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Kurban Bayramı tatilinde bile antrenmanlarını aksatmadığını belirten İsa Tümenci, şampiyonadan altın madalya ile dönmek istediğini söyledi. Milli formayla mücadele edecek olmanın gururunu yaşadığını ifade eden genç sporcu, hem Türkiye'yi hem de Hatay'ı en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladığını dile getirdi.

Olimpiyat hayali kuruyor

Milli takıma seçilmenin kendisi için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten İsa, gelecekteki en büyük hedefinin 2036 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi. Başarılı milli judocu Salih Yıldız'ı örnek aldığını ifade eden İsa, onun gibi uluslararası arenada Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini kaydetti.

"Depremin izlerini sporla siliyoruz"

Antrenör Muhammet Karaben ise deprem sonrası bölgede sporun gençler için önemli bir rehabilitasyon aracı olduğunu vurguladı. Hataylı gençlerin spor sayesinde yaşadıkları travmaları geride bırakmaya çalıştıklarını belirten Karaben, İsa'nın geleceğine güvendiğini söyledi.

Balkan Şampiyonası'nda öğrencisinden şampiyonluk beklediklerini ifade eden Karaben, uzun vadeli hedeflerinin ise 2036 Olimpiyatları'na Hatay'dan bir sporcu göndermek olduğunu belirtti. Karaben, "Sıfırdan başladık, adım adım ilerliyoruz. Öğrencime sonuna kadar güveniyorum. Elinden gelenin en iyisini yapacaktır." dedi.