Şimdi tam zamanı

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği,” Soğuk ellere sıcak yürekler dokunsun” adlı pırıl pırıl bir kampanya ile vatandaşları bot, atkı ve kaban göndermeye davet ediyor

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 16:26
ilkhaber-gazetesi.com

 ÖZEL HABER

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Çocuklara yönelik önemli yardım kampanyaları düzenleyerek yüzlerce çocuğun yüzünü güldüren, Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği’nde çalışmalar sürüyor.

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği’nin yeni kampanyası, "Soğuk Ellere, Sıcak Yürekler Dokunsun." kampanyası. Bu kampanya kapsamında güneydoğuda yaşayan ve soğuk iklim şartlarına karşı maddi imkanlardan dolayı savunmasız kalan çocuklar düşünüldü.  Üzerlerine mont alamayan, karlı soğuk havalarda su geçiren ayakkabılarla okula gitmek zorunda kalan çocuklar için düzenlenen kampanyaya şimdiden Adanalıların ilgisi büyük oldu. Devam eden yardım kampanyasında çocuklar için kışlık bot, eldiven, bere, atkı ve kaban toplanıyor.

“SOĞUK ELLERE SICAK YÜREKLER DOKUNSUN DİYE”

“Soğuk ellere sıcak yürekler dokunsun” sloganıyla bu kampanyayı başlattıklarını dile getiren Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, konuşmasına bir şiir okuyarak başladı. Kemal Yücel, “ ‘Kışı sevmem ben; damı akan evler, ayakkabısı delik çocuklar, ocağı yanmayan analar, utanan babalar gelir aklıma.’ Bu şiiri her okuduğum da boğazım düğümlenir. Geçmişe giderim düşlerimde. Bilirsiniz Adana da mevsimler arasın da adeta dikey geçişler vardır. Birden değişir hava sıcaklığı. Ya bir an da kış olur. Ya da yaz. Kış mevsimi de yaz gibi çekilmez olur. Sıcaktan bunalıp güneşe silahla ateş edilen bu kentte soğuklara dayanamıyoruz. Peki ya karlarla kaplı yolların olduğu, kara kışın yaşandığı şehirlerde ki çocuklar? Peki dağ köylerinde yaşayan minikler? Hiç düşündünüz mü onları?” dedi.

OKULA GİDEN YAVRULARIMIZ ÜŞÜMESİN

Doğu illerinde yaşayan çocukların yaşam şartlarına değinen Başkan Yücel, “Her çocuk aynı şartlarda doğmuyor, büyümüyor maalesef. Hayatın tanıdığı fırsatlar eşit olmuyor, bazıları daha çok küçük yaşlarda tanışıyorlar zorluklarla. Doğu illerimizdeki çocukların halini hepimiz biliyoruz. Onlar kendi akranları gibi sıcacık servislerde okula gitmiyor, çeşit çeşit giysiler giymiyor, bir oyuncağını kırıp diğeriyle oynayamıyor. Okuyacak kitap bile bulamıyorlar belki de. Kışla, soğukla, yoksullukla daha büyük mücadele veriyorlar. Şu soğuk kış günlerinde, kışın kendini daha da sert gösterdiği doğu illerimizde okula giden yavrularımız üşümesin. Eğitimlerinden geri kalmasınlar. Okula hevesle gitsinler, geleceğe umutla baksınlar. Hayal kurmaktan korkmasınlar, vazgeçmesinler, belki de yeni bir ayakkabıdır şimdi onların hayali. Bu hayallerinin gerçekleşmesine yardımcı olalım ki daha büyük hayallerin temellerini atalım.” diye konuştu.

MALZEME DESTEĞİ VERİLSİN

Kampanyalarına tüm duyarlı vatandaşların malzeme getirerek destek vermesini istedikleri vurgulayan Başkan Yücel, “Dünyayı daha güzel bir yer yapacak olan onlar. İyilik bulaşıcıdır, biz şimdi onlara yardım eli uzatırsak onlarda ilerde çevrelerindeki insanlara yardım eli uzatır. Duyarlı bir nesil yetiştirelim hep birlikte. Değerli gönül dostlarım, yüreği güzel insanlar. Hepimiz bu dünyada yaşayıp gidiyoruz. Önemli olan neyi nasıl yaşadığımızdır. Hayatımızda sevgiye ve merhamete yer vermeliyiz. Birilerinin, bizlerin yardımına ihtiyacı olduğunu unutmayalım. Aklımıza gelen ve kalbimizi titreten çocuklar için harekete geçmenin vaktidir, bu soğuk kış günler.  Daha fazla üşümeden o kıymetli bedenler, tam vaktidir.” ifadelerini kullandı.