Adana’da kavurucu sıcaklar sokakları sessizliğe bürüdü

Adana’da artan sıcaklıklar nedeniyle sokaklar boş kaldı, vatandaşlar serinlemek için kapalı ve gölgeli mekanlara yöneldi. Şehir merkezinde günlük hareketlilik azaldı, yollar sakinleşti.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2025 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2025 09:59

Adana’da kavurucu sıcaklar etkisini artırırken, gündüz saatlerinde sokaklar adeta sessizliğe büründü. Termometrelerin 40 dereceyi aşmasıyla birlikte vatandaşlar dışarı çıkmaktan kaçınarak, serin ve gölgeli alanlarda zaman geçirmeyi tercih ediyor.

Özellikle öğle saatlerinde şehir merkezindeki cadde ve sokaklar boşalırken, parklarda, alışveriş merkezlerinde ve kafelerde yoğunluk arttı. Uzun yıllardır sıcaklarla mücadele eden Adanalılar, bu yıl da kavurucu yaz günlerinde ev ve işyerlerinden çıkmamayı tercih ediyor.

Yetkililer, yüksek sıcaklara karşı halkı dikkatli olmaya ve güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarıda bulunmamaya çağırdı. Sağlık uzmanları ise bol su tüketiminin önemini vurguladı.Adana, yaz aylarında yaşanan bu sıcaklıklarla mücadelede, vatandaşların serin yerleri tercih etmesiyle gündüz sokakları sakin ve tenha kalıyor.