Adana’da “Yeşil Vatan” temalı geri dönüşüm sergisi açıldı

Adana'da çevre bilincini artırmak ve geri dönüşümün önemini vurgulamak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Öğrencilerin tamamen atık malzemeler kullanarak hazırladığı 24 eserden oluşan sergi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2026 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2026 14:32

Adana'da Seyhan Kaymakamlığı öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle çevre dostu bir projeye imza atıldı. Geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak ve atıkların doğaya verdiği zararlara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Yeşil Vatan" temalı bir resim sergisi gerçekleştirildi.

ÇÖPLER SANAT ESERİ OLDU

Etkinlik kapsamında öğrenciler günlük hayatta çöp olarak nitelendirilen malzemelere yeniden hayat verdi. Plastik, kağıt, boya ve çeşitli ambalaj atıklarını birer sanat malzemesi olarak kullanan gençler yaratıcılıklarını konuşturdu. Ortaya çıkan eserlerde çevre kirliliği, orman yangınları ve doğal kaynakların korunması gibi hayati konular işlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasında ziyarete açılan sergide öğrencilerin el emeğiyle hazırladığı 24 eser sanatseverlerle buluştu.

"GENÇLERİMİZE GENİŞ BİR ÇERÇEVEDE HİZMET EDİYORUZ"

Serginin açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu yapılan çalışmanın önemine değindi. Emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Loğoğlu kurumun sadece sportif faaliyetler veya yurt hizmetleriyle sınırlı kalmadığını belirtti. Loğoğlu gençlik hizmetleri kapsamında gençlere çok geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini ve bu tür etkinliklerin bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Serginin detayları hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Melek Yıldırım ise amaçlarının çevre duyarlılığını güçlendirmek olduğunu vurguladı. Atıkların yeniden değerlendirilerek sanata dönüştürülebileceğini kanıtladıklarını söyleyen Yıldırım eserlerin tamamının geri dönüşüm malzemelerinden oluştuğunu kaydetti. Yıldırım süreç boyunca kullandıkları hiçbir kağıdı yeni almadıklarını ve çalışmalarını doğaya zarar vermeden tamamladıklarını sözlerine ekledi.