Adana sıcağına Toroslar'dan serin çözüm: Yorgana sardığı karın tabağını 50 TL'den satıyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde bunaltıcı sıcaklardan bunalan bir esnaf, serinlemek için ilginç bir yöntem buldu. Esnaf Yunus Çelik, Toros Dağları'nın zirvesinden getirdiği karı, pamuk yorganlara sararak erimesini önlüyor. Çelik, portakal ve vişne şuruplarıyla tatlandırdığı karın tabağını 50 TL'den satarak vatandaşlara farklı bir serinlik alternatifi sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2025 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2025 11:16

Termometrelerin 40 derecenin üzerine çıktığı Adana'da, bunaltıcı sıcaklarla mücadele için çeşitli yöntemler deneniyor. Kozan ilçesinde bir esnaf ise bu mücadeleyi ticari bir fırsata çevirdi. Esnaf Yunus Çelik, Toros Dağları'ndan getirdiği doğal karı, şerbetle birleştirerek satmaya başladı.

ERİMEMESİ İÇİN SIRRI PAMUK YORGAN VE ÇUVAL

Yunus Çelik, dağdan getirdiği karın Kozan sıcağında erimemesi için kendine has bir yöntem geliştirdiğini belirtti. Çelik, "Kozan çok sıcak olduğu için ilk defa böyle bir şey denedik. Karın hava almaması gerekiyor, bu nedenle pamuk yorgana sarıp çuvalla etrafını kapattık. Böylece kar erimeden muhafaza ediliyor" dedi.

Bu yöntemle koruduğu karı, üzerine portakal ve vişne şurupları dökerek hazırlayan Çelik, bir tabak "kar şerbeti"ni 50 TL'den satışa sunuyor.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ: "ÇOK GÜZEL SERİNLETİYOR"

Esnafın bu farklı lezzeti, sıcak havadan bunalan vatandaşların ilgisini çekti. Karı tatmak için gelenlerden Rıdvan Şahin, "Hasta olmayacağımı bilsem daha fazla yemek isterdim. Kar ve şerbetin birleşimi oldukça lezzetli olmuş" diye konuştu.

Konya'dan Kozan'a gelen Yusuf Şanlı ise, "Ben hep soğuk iklimlerde büyüdüm. Kozan çok sıcak, bu serin lezzeti görünce denemek istedim. Gerçekten çok güzel serinletiyor" ifadelerini kullandı.