
Hatay Büyükşehir Belediyesi asrın felaketinin yaralarının sarıldığı kentte ihya ve inşa sürecine verdiği katkılarla şehrin yeniden inşasına destek sağladı. Başkan Mehmet Öntürk depremde Hatay'ın yüzde 85'inin yıkıldığına dikkat çekerek kentin ilerleyen yıllarda turizm şehri olacağını ifade etti.
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay yerle bir olmuş ve kent adeta haritadan silinmişti. Depremin yaralarının sarılması için kısa sürede çalışmaları başlatan devlet kurumları kentin yeniden hayat bulması için alt yapı üst yapı şehircilik ulaşım ağı ve turizm yatırımlarına başlamıştı. Depremin 3. yıl dönümünde kentte 194 bin bağımsız bölüm tamamlanırken Hatay Büyükşehir Belediyesi de şehrin yeniden hayat buluşunda yürüttüğü belediyecilik çalışmalarıyla ön plana çıkıyor.
DÜNYACA TANINAN BİR ŞEHİR HEDEFİHatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk kentte yürütülen çalışmalardan bahsederek Hatay'ın önümüzdeki yıllarda tarihi turizmi ve kültürüyle dünyaca tanınan bir şehir olacağını söyledi. Başkan Öntürk yüzde 85'i yıkılmış olan Antakya'nın yeniden inşa edildiğine dikkat çekerek 2024 Mart ayında seçimle göreve geldiklerini hatırlattı. Başta Cumhurbaşkanı ve bakanlar olmak üzere valilik sivil toplum kuruluşları ve ilçe belediyeleriyle entegre bir şekilde çalışıldığını belirten Öntürk yıkımın büyük olduğu şehirde binalardan altyapıya kadar müthiş işler yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini dile getirdi.
Yaza doğru şehirde çok ciddi ve canlı bir hayatın başlayacağını müjdeleyen Öntürk Hatay'ın tüm dünyanın merak ettiği bir il olacağını vurguladı. Memleketini terk eden Hataylıların da bir an önce şehre dönmesi temennisinde bulunan Başkan Öntürk esnafı parkları konutları ve sosyal donatı alanlarıyla kentin eski canlılığına kavuşacağını belirtti.
ARSUZ VE AMANOSLAR TURİZME KAZANDIRILIYORDepremin yaralarının sarıldığı Hatay'ın büyükşehir belediyesinin yürüttüğü çalışmalarla birlikte tarihi kültürü turizmi ve gastronomisiyle ön plana çıkacak bir şehir olacağına dikkat çeken Başkan Öntürk kentin potansiyelini anlattı. Hatay'ın sadece bir tarih şehri değil aynı zamanda deniz ve gastronomi kenti olduğunu belirten Öntürk Amanos Dağları ile beraber dağ turizmini de canlandıracaklarını ifade etti.
Tüm bu çalışmaları başlattıklarını söyleyen Öntürk kısa süre içerisinde belediyenin de ortağı olduğu bir turizm ihalesiyle Arsuz bölgesinde adım atacaklarını açıkladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak deniz turizmine öncelik edeceklerini ve 50 bin metrekarelik tarihi alanı yeniden yapılanma alanı ilan ettireceklerini belirten Öntürk kentin tarihi deniz kültürel ve dağ turizmi anlamında çok güzel alanlara kavuşacağını söyledi. Hatay'ın kadim bir şehir olarak farklarıyla ön plana çıkacağını vurgulayan Başkan Öntürk kısa süre içerisinde bu gelişmelerin tüm Türkiye ve yurt dışı tarafından görüleceğini sözlerine ekledi.