
Hatay’ın Hassa ilçesi Yukarıbucak Mahallesi mevkiinde, 13 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine Hatay Valiliği koordinesinde çok sayıda kurum ve ekip bölgeye sevk edildi.
179 ARAÇ VE 341 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİYangına Orman Bölge Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, TOKİ Başkanlığı, SYDV ve DSİ ekipleri müdahale etti. Toplam 179 araç ve yaklaşık 341 personel yangınla mücadelede görev aldı.
Yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, karadan soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Yangın bölgesine yakın Yukarıbucak ve Bademli mahallelerinden bin 115 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.
Yetkililer, yangında herhangi bir yaralanma, can kaybı veya olumsuz bir durumun yaşanmadığını açıkladı. Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.