
Mersin'in Mezitli ilçesinde ramazan ayının manevi atmosferini çocuklarla paylaşmak amacıyla hayata geçirilen Camide çocuk sesi, ramazan neşesi projesi ödül töreniyle tamamlandı. Mustafa Şahin Camisi bünyesinde yürütülen çalışmada, ay boyunca teravih namazlarına devam eden ve ibadetlerini yerine getiren 250 öğrenciye çeşitli hediyeler takdim edildi.
ÇOCUKLARA ÖZEL KURA İLE BÜYÜK ÖDÜLLER DAĞITILDIProje takvimi boyunca camiye gelen öğrenciler arasında gerçekleştirilen kura çekimiyle büyük ödüller sahiplerini buldu. Yapılan çekiliş neticesinde 5 adet bisiklet, 10 adet uzaktan kumandalı araba, 6 adet dron ve 7 adet paten çocuklara teslim edildi. Kurada ismi çıkmayan katılımcıları da unutmayan cami yönetimi, bu çocuklara voleybol ve futbol topları hediye ederken tüm çocuklara bayram harçlığı dağıttı.
Bölge halkını ve gençleri cami iklimine ısındırmak için farklı projeler geliştirdiğini vurgulayan Mustafa Şahin Camisi İmamı Muhammed Doğaç, ramazan ayının Mersin'de büyük bir heyecanla yaşandığını dile getirdi. Uygulamanın başarıya ulaştığını ifade eden Doğaç, "Hayal dünyalarına girebilmek için bir hoca olarak çocukların peşinden koşmaya gayret ettim ve çocukların camiye gelmeleri için bu projeyi düşündüm. Camimiz doldu ve taştı. 250 çocuğumuz bu sene ramazan ayında camimize geldi. Hepsine hediye verdik." şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılan öğrencilerden Hatice Kır, ramazan ayı boyunca oruç tutup namaz kılmanın kendisinde uyandırdığı güzel hisleri paylaştı. Kır, kazandığı ödülle ilgili olarak "Hocamızın bize takdim ettiği ödülü ben Filistinli, Gazzeli arkadaşlarıma vermek istiyorum. Onlar da orada bayram yaşasın istiyorum." dedi. Bir diğer öğrenci Buğra Arık ise ramazan ayı süresince tüm teravih namazlarına katıldığını ve orucunu aksatmadan tuttuğunu belirtti.