Mersin'de otizmli piyanist belediye binasında resital sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nda görevli otizmli piyanist Cem Görkem Gündoğdu, belediye binasında haftada iki gün müzik dinletisi sunuyor. Performansıyla dinleyenleri büyüleyen genç sanatçı, otizmli bireylerin sanattaki potansiyeline dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2025 21:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2025 21:56

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kent orkestrasında görevli otizmli genç piyanist Cem Görkem Gündoğdu, haftada iki gün müzik dinletisi sunuyor.

OTİZMLİ PİYANİSTTEN İLHAM VEREN PERFORMANS

Belediyenin açıklamasına göre, otizmli Cem Görkem Gündoğdu, ana hizmet binasında salı ve perşembe günleri hem personele hem de misafirlere piyano performansı sergiliyor.

SANATIYLA FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

Yeteneğiyle dinleyenleri hayran bırakan Gündoğdu'nun performansı, otizmli bireylerin potansiyellerine dair farkındalık da yaratıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür Hizmetleri ve Sanat Toplulukları Şube Müdürü Eylem Matyar, genç sanatçının 4 yıldır sanat topluluklarında yer aldığını belirterek, "Küçük yaşlardan beri piyano eğitimi almış ve çok güzel çalıyor. En büyük hazzı, mutluluğu ve motivasyonu piyano. Çalışan personelimizin motivasyonunu artırıyor ve gelen misafirler de çok memnun." ifadesini kullandı.

MÜZİĞE ADANMIŞ BİR HAYAT

Piyanist Cem Görkem Gündoğdu da piyano çalmayı çok sevdiğini kaydetti.

Anne Ferda Gündoğdu ise oğluna 2 yaşında otizm teşhisi konduğunu ve 17 yıldır piyano çaldığını belirtti.