
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde afet bölgesindeki anma ve dayanışma etkinliklerine katılmak üzere Adıyaman’a gitti. 5 Şubat günü başlayan programlar kapsamında bölge halkıyla buluşan Boltaç, deprem sonrası süreçle ilgili temaslarda bulundu.
KABİR VE KONTEYNER KENT ZİYARETİProgram dahilinde Karapınar Mezarlığı’ndaki Deprem Şehitliği’ni ziyaret eden Başkan Boltaç, hayatını kaybedenlerin kabirlerine karanfil bıraktı ve dua etti. Boltaç, buradaki temaslarının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan K12 Konteyner Kenti’ne geçti. Konteynerde kalan depremzede vatandaşları ziyaret eden Boltaç, afetzedelerin taleplerini dinleyerek yaşadıkları süreç hakkında bilgi aldı.
Anma etkinlikleri, 6 Şubat gecesi Adıyaman Belediyesi önünden başlayıp, deprem saatinde duran saat kulesine kadar süren sessiz yürüyüşle devam etti. Yürüyüşe katılan Başkan Boltaç ve beraberindekiler, depremin meydana geldiği saat olan 04.17’de saygı duruşunda bulundu.
Programda Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından alana karanfiller bırakıldı. Anma töreni, dilek fenerlerinin ve balonların gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.