TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya'da Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki politikaları protesto edildi

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Antalya'da Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki politikaları protesto edildi

ANTALYA (AA) - Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki politikaları, Antalya'da protesto edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı temsilcileri, cuma namazı sonrası Kepez Sultan Mehmet Çelebi Camisi avlusunda bir araya geldi.

Grup üyeleri adına açıklama yapan Genç İHH Üniversite Sorumlusu Ali Atan, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 2016'dan bu yana 1 ila 3 milyon Uygur'un, hürriyetinden yoksun bırakıldığını savundu.

Uygurların, en temel insani haklarının ellerinden alındığını ve kitlesel bir cezalandırma ile karşı karşıya bulunduğunu ileri süren Atan, "Çin'in uyguladığı terörle savaş ve güvenlik merkezli politikaları, Uygur toplumunu kültürel kimliklerinden, dini inançlarından sıyrılmış ve terbiye edilmiş makul vatandaşlar haline getirecek kitlesel bir sosyal mühendislik projesi olarak görülmelidir. Bugün geldiğimiz noktada, Uygur bölgesinde, Uygurca tüm eğitim kurumlarından kaldırılmış, din eğitimi ve öğretimi yasaklanmıştır." diye konuştu.

Atan, her türlü hak ihlaline karşı mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini ve mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Alanya'da da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Hacı Memişler Camisi önünde bir araya geldi. Ellerinde çeşitli afiş ve pankart taşıyan grup üyelerince "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganı atıldı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.