TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya'da suda arama kurtarma tatbikatı yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Antalya'da suda arama kurtarma tatbikatı yapıldı

ANTALYA (AA) - Konyaaltı Belediyesi, Suda Arama Kurtarma Derneği (SKUT) işbirliği ile Sivil Savunma Birimi personeline uygulamalı suda arama kurtarma eğitimi programı yapıldı.

Belediye, yaşanabilecek olası afetlere hazırlıklı olmak için yangın, tahliye, haberleşme, deprem ve hayvan kurtarma gibi konularda verilen eğitimlerin yanı sıra SKUT işbirliğiyle belediye personeline suda arama kurtarma eğitimi verildi.

Tatkibat, kaza ihbarı harekete geçen ekipler olay yerine ulaşarak bottan suya inme, su altındaki kazazedeye ulaşarak önce su üstüne, daha sonra da bota nakliyesi gerçekleştirildi.

Antalya SKUT üyesi Aslı Uluk, Konyaaltı Belediyesi bünyesinde bir suda arama kurtarma ekibi kurmak için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi işbirliği ile yürüttükleri eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini aktaran Uluk, "Yaşanabilecek kaza ve afetlerde hızlı müdahale edebilmek çok önemli. Bunun için, sık sık uygulamalı eğitimler gerçekleştiriyoruz. Antalya çok uzun bir kıyı şeridine sahip olduğu için, ne kadar çok ekip oluşturabilirsek o kadar iyi olacağını düşünüyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.