TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artuklu Üniversitesi YKS yerleştirmelerinde rekor kırdı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sayfasında açıklanan 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre; Mardin Artuklu Üniversitesi yüzde yüzü aşan doluluk oranını yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Artuklu Üniversitesi YKS  yerleştirmelerinde rekor kırdı

ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)-Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sayfasında açıklanan 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Mardin Artuklu Üniversitesi’nin yüzde yüzü aşan doluluk oranını yakaladığı öğrenildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne Türkiye’nin her yöresinden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve bunun üniversite adına memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tevfik Yardımcı, Mardin Artuklu Üniversitesini tercih eden öğrenci sayısının açılan yeni programlarla birlikte her yıl daha da artış gösterdiğini ve 2022 YKS Yerleştirmelerinde MAÜ’nün öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversite olarak yüzde yüzü aşan bir doluluk oranı ile rekor kırdığını ifade etti.

Üniversite olarak okul birincilerine ayrılan kontenjanların da tamamen dolmasıyla yüzde 101.44’lük doluluk oranı ile büyük bir başarıya imza atıldığı ifade eden Tevfik Yardımcı;  lisans bölümlerine toplam 1.492 öğrencinin yerleşmesiyle  yüzde 99, ön lisans bölümlerine 2.167 öğrencinin yerleşmesiyle yüzde 103.33’lük doluluk oranına ulaştıklarını söyledi.

Yeni akademik öğretim yılına 3659 lisans  ve ön lisans öğrencileriyle başlayacaklarını açıklayan Yardımcı, yüksek lisans ve doktora programlarına yerleşecek adaylarla birlikte bu sayının 4600’e ulaşacağını söyledi. Yardımcı, ayrıca YÖS sınavına girerek kayıt hakkı kazanan  yaklaşık 500  uluslararası öğrencinin de yeni akademik yılda Mardin Artuklu üniversitesi ailesine katılacağını  belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ise konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, Artuklu Üniversitesinin öğrencilerine ahlak, bilgi, üretim denklemlerinde araştırmayı teşvik eden nitelikli, dinamik ve etkin öğretim programları sunduğunun altını çizerek şöyle dedi:

“2022 TYT, AYT ve YDT sonuçlarına göre öğrenci kontenjanlarımızın ön lisans düzeyinde yüzde 103.33 ve lisans düzeyinde ise yüzde 99 oranında tamamen dolmasını birçok üniversiteye nasip olmayan, öğrencilerin ile velilerin teveccühü ve iltifatı olarak görüyoruz.”

Üniversite olarak kısa zaman içinde akademik, sosyal ve altyapı alanlarında büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Rektör Özcoşar, üniversitenin fakülte, bölüm ve eğitim programlarıyla ilgili bilgi vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal Bilimler + 5’T’ alanında Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan üniversitemiz; son üç yılda yeni fakülte ve meslek yüksekokullarını üniversiteye kazandırarak bu birimlerde açılan bölüm-programlarıyla daha da zenginleşmiştir. 2022-2023 öğretim yılında yeni açılan fakülte ve bölümlerimize 270 öğrenciyi ilk kez kabul ettik.

Öğrencilerimizin kültürel, sosyal ve sportif her türlü imkânın konforunu yaşayabilecekleri kampüs olanakları ile yeni öğretim yılına hazırız. Önceki yıllarda olduğu gibi bu öğretim yılında da eleştirel düşünen manevi değerlere sahip özgüveni yüksek bireyler olarak evrensel başarılara imza atacak yetkin öğrencileri yetiştirmeye devam edeceğiz.”

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıtların 22-24  Ağustos, şahsen başvuru kayıt işlemlerinin 22-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı ve kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu birime belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerektiği bilgisi verildi.

 Kayıt hakkı kazanan  öğrencilerin başvuru işlemleri detayı için bit.ly/3w2SnyL adresini ziyaret edebilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.