TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atılan tohumlar meyve vermeye başladı

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2022 18:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:01

Bundan 10 yıl önce Ali Haydar Bozkurt öncülüğünde atılan karnaval tohumları meyvelerini vermeye başladı.  Adana Valisi Süleyman Elban Başkanlığında, Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda dün karnaval komitesi adına basını bilgelendiren Ali Haydar Bozkurt, “10 yıl önce bir hayali satarak çıkmıştık ortaya” dedi.  Gerçekten de 10 yıl önce bir hayal kurdular, bu hayali Adanalılarla paylaştılar, bu hayale hepimiz inandık, hepimizin hayali oldu ve işte o hayal bugün “Karnaval” oldu. 

Ulusal ve uluslararası arenada ses getirdi. Uçak biletleri, otobüs biletleri karnaval tarihine alındı.  Turizm acenteleri tur için rotayı Adana’ya çevirdi.  Tüm şehirlerden araçlar Adana’ya doğru yollara çıktı ve çoğu şimdi Adana’da.

Karnavaldan yaklaşık 15-20 gün önce il dışından aradılar,  “30 kişi geliyoıruz, en az 20 oda lazım bize yardımcı olur musun?” dediler.  Nasıl olmam…  tabi ki olurum. Adana için atılan her adımda, Adana için çakılan her çivide, Adana için yapılacak iyi ve güzel her şeyde emeğim olsa ne güzel olurdu. Hemen sarıldım telefonlara tek tek otelleri aradım. Varsa tanıdıklarımı devreye soktum Ama ne yazık ki bir kişilik bile yer kalmamıştı otellerde. Otellerimizin hepsi rezervasyonlu ve karnaval tarihinde doluydu. Bir kişilik bile yer yoktu.  Adana’ya gelmek isteyenlere yer bulamadığıma mı üzüleyim. Adana’nın bütün otellerinin tıklım tıklım dolu olduğuna mı sevineyim?

Ben otellerin dolu olmasına daha çok sevindim. Neden mi? Çünkü o otellerin dolu dolu olması demek. o insanların buralarda restoranları da doldurması demek. O insanların Adana’da olması demek Adana’ya daha şimdiden hesaplayamayacağımız bir o kadar gelir getirmesi demek. Pandemide işini aşını kaybetmiş bir dünya insanın yüzünün gülmesi demek, Adana’nın tarım ürünlerinin para etmesi, satılması demek,  kadınların, gençlerin ürettiklerini satması evine para götürmesi, cebine para koyması demek. Kebapçının, lokantacının, çaycının çorbacının iş yapması, ailesinin yüzüne mutlu bakması demek.  Sadece bunlar mı demek? Hayır. Kültürel alışveriş demek..

Bunları saymaya kalksak daha sayfalarca yazılır.   Ama biz kısaca karnaval Adanalının umududur,  geleceğidir  desek çok da yerinde olur. Çünkü karnaval artık Adanalı için her yıl gelecek.  Karnaval Adanalının geleceğini getirecek…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.