TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATÜ’lü öğrenci BM kürsüsünden depremi anlattı

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Mustafa Kemal Kılınç, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda düzenlenen Sendai Çerçevesi Yüksek Düzeyli Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ATÜ’lü öğrenci BM kürsüsünden depremi anlattı

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) – Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Mustafa Kemal Kılınç, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda düzenlenen Sendai Çerçevesi Yüksek Düzeyli Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yaptı.

19 Mayıs 2023 tarihinde BM Genel Merkezi New York’ta gerçekleşen programda konuşan Kılınç, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşadıklarını kürsüden paylaştı. Hatay’ın söz konusu deprem felaketinden en çok etkilenen illerden biri olduğunu ifade eden Kılınç, en ağır yıkımın Hatay’da olduğunu, yaklaşık 14 bin binanın yıkıldığını 70 bine yakın binanın da ağır hasar aldığını söyledi. Kılınç, yaşanan yıkımı daha iyi örneklendirme adına “Manhattan’daki her 5 binadan birinin tamamen yıkıldığını hayal edin” diyerek yaşanan felaketin büyüklüğüne dikkat çekti.

Depremin ardından birkaç gün boyunca pek çok arkadaşına ve akrabasına ulaşamadığını aktaran Kılınç, “Kimin yaşayıp kimin yaşamadığından emin değildik. Birinin hayatta olduğunu öğrendiğimizde mutlu olduk. Enkaz altında kalan 5 yakınımız 120 saat sonra kurtarıldı. Pek çok akrabamı, dostumu ve öğretmenimi kaybettim. Bu depremler sonucunda ülkemizde toplamda 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Bunun neredeyse yarısı benim şehrimdeydi.” dedi.

Kılınç, BM’de konuşmacı olarak yer aldığı için çok mutlu olduğunu, kendisi için benzersiz bir deneyim olduğunu ifade etti. Bu fırsatın kendisine sunulmasında katkısı olan başta T.C Dışişleri Bakanlığına ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yönetimine teşekkürlerini sundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.