ADANA (İLKHABER)- Avrupa'nın Yenilikçi Yöntemler Kullanılarak Odunsu ve Çalı Grubu Bitkilerinin Kitlesel Çoğaltılması" adlı Avrupa Birliği COST-COPYTREE projesi çatısı altında, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yeşim Yalçın Mendi koordinatörlüğünde organize edilen "Kitlesel Üretim için Geçici Daldırma Biyoreaktörleri, Fırsatları ve Tuzakları" başlıklı eğitim, Çukurova Teknokent ve YK&Teknopark'ta başarıyla gerçekleştirildi.

5d42ef43-5972-44a7-aaf0-31aad1c56050

Sabancı Cumhuriyet Seferberliği ile eğitime katkı Sabancı Cumhuriyet Seferberliği ile eğitime katkı

Eğitimin teorik kısmı Çukurova Teknokent'te, laboratuvar aşaması ise YK&Teknopark'ın biyoteknoloji laboratuvarında gerçekleştirildi. Eğitimde, 4’ü yurtdışı ve 2’si yurtiçi olmak üzere 6 Eğitmen (Prof.Dr.Yıldız Aka Kaçar ve Doç.Dr.Aylin Özüdoğru (Türkiye), Prof.Dr.Stefaan Werbrouck (Belçika), Prof.Dr.Maurizio Lambardi (İtalya), Dr.Nieves Vidal (İspanya), Andrea Vitale (İtalya), ve farklı ülkelerden gelen yabancı katılımcılar yer aldı.

cd92a378-b7d2-4b6c-b102-1bebcca5f640

Eğitimde, geçici daldırma biyoreaktörlerinin temelleri, tasarımı ve uygulamaları gibi konular ele alındı. Katılımcılar, teorik bilgilerin yanı sıra laboratuvar ortamında da uygulamaları yerinde gördüler. 

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.