TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukatlar aracılar ve takip merkezleri hakkında suç duyurusunda bulundu

Adana Barosu tarafından, hak kayıplarına ve mağduriyetlerine yol açan sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi çeşitli adlar altında faaliyet gösterenler hakkında “1136 Sayılı Avukatlık Kanununa Muhalefet Suçu” nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Avukatlar aracılar ve takip merkezleri  hakkında suç duyurusunda bulundu

Selma Duman

ADANA (İLKHABER)-Adana Barosu tarafından, hak kayıplarına ve mağduriyetlerine yol açan sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi çeşitli adlar altında faaliyet gösterenler hakkında “1136 Sayılı Avukatlık Kanununa Muhalefet Suçu” nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Adana Barosu, Cumhuriyet Başsavcılığına 3 ayrı suç duyurusunda bulundu. Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Neval Yurtdaş, Avukat Esem Yiğit, Sigorta Aracıları ve İş Takipçileriyle Mücadele Komisyonu Başkanı Avukat Boray Dilik ve komisyon üyesi Avukat Aziz Kaan Karat ile birlikte vatandaşların hak kayıplarına ve mağduriyetlerine yol açan sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi çeşitli adlar altında faaliyet gösterenler hakkında “1136 Sayılı Avukatlık Kanununa Muhalefet Suçu” nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığına üç ayrı suç duyurusunda bulundu.

Yapılan suç duyurusunun ardından Adana Barosu’ndan açıklama yapıldı. Baro tarafından yapılan açıklamada, yasal olmayan yollarla gerek vatandaşımızı zarara uğratan gerek avukatların yetki alanına girerek haksız kazanç sağlayan bu şirketlere itimat edilmemesi gerektiği belirtilerek, “Meydana gelen bir kazadan hemen sonra henüz kazanın şokunda olan kazazede veya vefat eden yurttaşlarımızın yakınlarının tanınmayan kişilerce herhangi bir talep olmamasına rağmen hastanede veya evde ziyaret edildikleri, farklı kişilerce defalarca telefonla aranıldıkları, vekâletname verilmesi yönünde ısrarla talepte bulunulduğu bilinmektedir. Suç teşkil eden bu fiiller, mesleğimize zarar verdiği gibi vatandaşlara da zarar vermekte ve hak kayıpları yaşanmaktadır. Bu konu da suç işleyenlerle Baromuz etkili bir şekilde mücadele ettiği gibi yurttaşlarımızın da daha dikkatli olması gerekmektedir. Adana Barosu olarak gerek meslektaşlarımızın gerek vatandaşlarımızın hakkını savunmak için bu şirketlerin peşini bırakmayacağız ve gerekli cezayı almaları için yasal olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.