TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukatlar meslektaşları için açıklama yaptı

Adana’da avukatlar milletvekili seçilen ancak cezaevinde olduğu için vekillik görevini icra edemeyen Avukat Can Atalay için basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Avukatlar meslektaşları için açıklama yaptı

BAYRAM BULUT- ABDURRAHİM SAĞ

ADANA (İLKHABER)-Adana’da avukatlar milletvekili seçilen ancak cezaevinde olduğu için vekillik görevini icra edemeyen Avukat Can Atalay için basın açıklaması yaptı.

Adana Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili olarak seçilen anca ceza evinde olduğu için meclis görevini yürütemeyen Can Atalay için basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Baran Metin,  Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan meslektaşları Avukat Can Atalay’ın, 14.05.2023 tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonucunda, Hatay halkının oyları ve iradesi ile Türkiye İşçi Partisi Hatay milletvekili seçildiğini söyledi. Mazbatası Hatay İl Seçim Kurulu tarafından düzenlenerek avukatlarına teslim edildiğini söyleyen Metin, milletvekili olarak seçildiğine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu kararı 30.05.2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı.

Son olarak 2 Haziran Cuma günü Can Atalay'ın TBMM’ye kaydının yapıldığını belirten Metin, “Seçilme yeterliliği bulunan, milletvekili olarak seçilen ve mazbatasını alan bir milletvekilinin, seçimin üzerinden on beş günden fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen hala tahliye edilmemiş olması kabul edilemez. Hatırlatıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 83. Maddesine göre; ‘Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclis’in kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz.’ Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının niteliği ve halkın oyları ile milletvekili seçilen bir kişinin tutukluluğuna ilişkin çok sayıda yargı kararı ve yaklaşık otuz yıllık yerleşik içtihat bulunmaktadır” dedi.

Atalay’ın serbest bırakılmasını isteyen Metin, “Hali hazırda milletvekili olarak seçilmiş olan Can Atalay, seçmenlerinin iradesini parlamentoda temsil etmek, yasama faaliyeti içerisinde yer almak ve deprem bölgesinde olan Hatay için çalışmalarına başlamak üzere derhal serbest bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.