TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahar alerjisi

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2023 17:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2023 17:13

İlkbahar mevsimi ile birlikte havalar ısınmaya, doğa uyanmaya başladı. Martın ilk haftasını neredeyse bitirdik. Baharın müjdecileri cemrelerin sonuncusu da düştü. Zaten cemrelerin düşmesi bir bakıma baharın geldiğinin bir habercisi değil midir?

Bahar ile birlikte doğa yeniden canlanmaya, toprak hayat bulmaya başladı. Bitkiler tomurcuklanmaya başlarken, rengarenk çiçekleri de görebiliyoruz. Doğa derin uykusundan uyanıp, çeşit çeşit renkleriyle birlikte mis kokuları sarmaya başladı.

Tabi doğa uyanırken, bitkilerin polenlerinin ve tozların da havada uçuşması başladı. Bu durum bahar mevsimi boyunca yoğun bir şekilde devam edecek. Tarımda önemli bir yer olan Çukurova’mız da bu uyanış daha fazla olacağından, polen ve tozlaşma olayından da daha fazla etkilenen biz olmaktayız.

Kimi budan etkilenmez ama kimleri ise çok ciddi etkilenmektedir. Polen ve tozlara alerjisi olanlar için bu bahar dönemleri biraz sıkıntılı geçmektedir. Yoğun hapşırmalar, gözlerde sulanma gibi alerjik reaksiyonlar ile karşı karşıya kalabilmekteler.

Uzmanlar, bahar alerjisi konusunda genellikle sabahın erken saatlerinde mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması ve çıkılması gerekiyorsa da gözlük kullanılmasını önermektedirler. Evlerin de sabah erken saatte havalandırılmaması belirtmekteler.

Evet. Bahar geldi. Doğa yeniden hayat bulmaya başladı. Tabi baharın alerjisini de unutmayalım. O güzelim doğanın kokusu çevremizi sararken, polen alerjisi olanların ise biraz dikkat etmesini öneriyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.