TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Koca: Şehir Hastanesi önemli bir rol üstlendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana Şehir Hastanesi’nin deprem sürecinde önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 22:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bakan Koca: Şehir Hastanesi önemli bir rol üstlendi

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana Şehir Hastanesi’nin deprem sürecinde önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Adana’da bulunan tüm hastaneler gibi Adana Şehir Hastanesi de deprem sürecinde yaralılara müdahale konusunda önemli rol üstlendi. Deprem süresince en kaz altından çıkartılan yaralı depremzedeler farklı illerden Adana’ya hava yoluyla taşındı. Deprem süresince kentte yoğun bir hava trafiği yaşandı. Ambulans helikopterlerin yanı sıra yardım amaçlı olan çok sayıda uçak da bu süreçte kentin semalarını kullandı.

HELİKOPTERLERLE GETİRİLDİLER

Kentteki hastanelere taşınan yaralılar hemen tedavi altına alınırken, bu hastanelerden biri de Adana Şehir Hastanesi oldu. Hastanenin üzerinde helikopter pistinin olması nedeniyle hastaların kolaylık indirildiği şehir hastanesinde tedaviler başlatıldı. Şehir Hastanesinde toplam 5 bin 37 yaralı tedavi edildi, 2 bin 154 ameliyat gerçekleştirildi.  Diğer illerdeki  780 depremzede helikopterle bu hastaneye getirildi. Hastanenin yoğun bakım kapasitesi de bir günde 237’den 380’e çıkartıldı.

 YOĞUN BAKIM KAPASİESİ BİRGÜNDE ARTIRILDI

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana Şehir Hastanesi’nin deprem sürecinde önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Bakan Koca tedavi edilen hastalar ve diğer konularda da bilgiler vererek, “Adana Şehir Hastanesi deprem sonrası sağlık hizmetlerinde büyük rol üstlendi. İlk etapta 780 hasta helikopterle getirilip tedavilerine başlandı. Yoğun bakım kapasitesi bir günde 237'den 380’e çıkarıldı. Toplamda, 5 bin 037 yaralı burada tedavi edildi. 2 bin 154 ameliyat gerçekleştirildi” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.