TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ballon d'Or galibi Karim Benzema, Real Madrid'den ayrıldıktan sonra Suudi Arabistan takımı Al-Ittihad'a imza attı

Fransız forvet Karim Benzema'nın Suudi Arabistan takımı Al-Ittihad ile üç yıllık bir anlaşma imzaladığı kulüp tarafından Salı günü açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ballon d'Or galibi Karim Benzema, Real Madrid'den ayrıldıktan sonra Suudi Arabistan takımı Al-Ittihad'a imza attı

ADANA (İLKHABER) – Fransız forvet Karim Benzema'nın Suudi Arabistan takımı Al-Ittihad ile üç yıllık bir anlaşma imzaladığı kulüp tarafından Salı günü açıklandı.

İspanyol deviyle 14 yıl geçirdikten sonra Pazar günü Real Madrid için son maçına çıkan Benzema, 2022 yılında dünya futbolunda bir yıl boyunca en iyi oyuncuya verilen Ballon d'Or ödülünü kazanmıştı.

Al-Ittihad bu sezon Tottenham Hotspur'un eski teknik direktörü Nuno Espirito Santo yönetiminde Suudi Profesyonel Ligi'ni (SPL) kazandı ve Benzema'ya 100 milyon dolardan fazla olduğu bildirilen bir anlaşma teklif etti.

Kulübün resmi Twitter hesabı Fransız forvetin bir videosunu paylaştı ve altına şu notu düştü "Benzema burada. Yeni bir kaplan kükreyecek. Ittihad'a hoş geldin."

SPL de imzayla ilgili bir açıklama paylaştı: "Benzema'nın gelişi kulüp tarihinin bugüne kadarki en etkili transferi oldu.

"Bu aynı zamanda Suudi Pro Ligi'nin bugüne kadarki en büyük sezonunun ardından dünyanın en iyileri için futbolun önde gelen destinasyonlarından biri olma yolculuğunda büyük bir adımı daha işaret ediyor."

Salı günkü basın açıklamasında Al-Ittihad'ın siyah ve sarı çizgili formasını tutarken görülen Benzema'nın lig açıklamasında şu sözlerine yer verildi: "Farklı bir ülkede yeni bir futbol ligi deneyimi yaşayacağım için heyecanlıyım. Al-Ittihad Kulübü inanılmaz bir tarihe, inanılmaz tutkulu taraftarlara ve ligi kazandıktan sonra Asya'da bir güç olmak için futbolda büyük hedeflere sahip.

"Kariyerimde inanılmaz şeyler başarma şansına sahip oldum ve İspanya ve Avrupa'da yapabileceğim her şeyi başardım. Şimdi yeni bir meydan okuma ve proje için doğru zaman olduğunu hissediyorum."

Peki akıllardaki soru Benzema neden Al Ittihad'ı tercih etti?

Benzema ise 'Ben bir Müslümanım...' diyerek cevap verdi.

İspanyol devi Real Madrid ile yollarını ayıran ve Suudi Arabistan ekibi Al Ittihad ile anlaşan Karim Benzema, Suudi Arabistan'ı tercih etme nedenini, 'Bir Müslüman olarak Müslüman bir ülkede yaşamak istedim.' diyerek cevaplandırdı.

Suudi Arabistan ekibi Al Ittihad ile anlaşan ve 3 yılda 600 milyon euro kazanacak olan Karim Benzema, yeni takımını neden tercih ettiği hakkında açıklamalarda bulundu.

"Her zaman Müslüman bir ülkede yaşamak istedim"

Al Ittihad tercihi için konuşan yıldız futbolcu, "Ben bir Müslümanım ve Suudi Arabistan da Müslüman bir ülke. Her zaman bir Müslüman ülkede yaşamak istemişimdir. Daha önce Suudi Arabistan'da bulunmuştum ve kendimi orada iyi hissetmiştim. Suudi Arabistan'a taşınmak konusunda ailemle konuştuğumda hepsi çok mutlu oldu ve işte buradayım, benim için olmak istediğim yer burası" dedi.

"Her yıl seviye yükseliyor"

Öte yandan Arabistan Ligi'ni değerlendiren Fransız yıldız, "Pek çok şey duydum, iyi bir lig ve pek çok iyi oyuncu var. Her yıl seviye yükseliyor. Dünya Kupası'nı izledim, Suudi Arabistan çok iyi oynadı, harika şeyler çıkardı, özellikle Arjantin'e karşı. Belli ki çok iyi oyuncuları var" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.