TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barut: Ocakları söndüren yangını seyretmeyin çözüm üretin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik sorunları meclis gündemine taşıdı. İnsanların ekonomik krizin pençesinde can çekiştiğini belirten Barut, "İşsizlik rekor kırıyor, halkımızı simit-peynir alamaz hale getirdiniz. Ekmek 5 lira oldu. Bu ocak söndüren yangını seyretmeyin, çözüm üretin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Barut: Ocakları söndüren yangını  seyretmeyin çözüm üretin

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik sorunları meclis gündemine taşıdı. İnsanların ekonomik krizin pençesinde can çekiştiğini belirten Barut, "İşsizlik rekor kırıyor, halkımızı simit-peynir alamaz hale getirdiniz. Ekmek 5 lira oldu. Bu ocak söndüren yangını seyretmeyin, çözüm üretin" dedi.

"İNSANIMIZ CAN ÇEKİŞİYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Milletvekili Ayhan Barut, "Halkımız AK Parti'nin neden olduğu ekonomik yangının içinde can çekişiyor. Yoksulluk, açlık, sefalet diz boyu. Bu topraklarda yoksulun ekmeği bile 5 lira. Bir simit, bir peynir alamaz hale getirdiler insanlarımızı. İktidarın pembe boyacısı işsiz sayısını 3 milyon 576 bin kişi olarak açıkladı. İşsizlik oranı yüzde 10.2 seviyesinde. Biliyoruz ki bu aldatmacalı rakamlar gerçeği gizleyemez" diye konuştu.

"EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET ORANINDA ARTTIRILMALI"
Halkın alım gücünün düştüğünü, fahiş zamların sürdüğünü bildiren Ayhan Barut, "Emeklimize en düşük maaşı 5500 lira olarak lütuf gibi sunanlar, yaşanan kara tablonun sorumlusudur. Bu kara düzen bitsin artık. Bütün ücretler en az asgari ücret oranında artırılmalıdır, en düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine getirilmelidir. Halkın alım gücü sürekli düşerken, işsizlik rekorları kırılırken seyretmeyin bu dramı daha fazla. Çare bulun, adım atın, çözüm üretin!" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.