TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Zeydan Karalar, “Bekle Türkiye, bekle dünya, eski Adana dönüyor.”

3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin açılışı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri, belediye başkanları, kent protokolü ile yurt içinden ve yurt dışından konukların katılımıyla gerçekleşti. Başkan Zeydan Karalar, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a, Lezzet Festivali’ni düşünüp, öncülük ettiği için Adanalılar adına teşekkür etti ve “Bekle dünya, bekle Türkiye, eski Adana dönüyor” diyerek, geleceğe dair umudu çoğaltan, coşkulu bir konuşma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2019 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Başkan Zeydan Karalar, “Bekle Türkiye, bekle dünya, eski Adana dönüyor.”

ADANA(İLKHABER)

ADANA’DA YAŞAMAK LEZZETTİR

Merkez Park’taki festival alanında yapılan ve renkli görüntülere sahne olan açılışta söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Adana lezzetin kentidir. Bu kentte yaşamak lezzettir. Yemeklerimizdeki lezzetin arkasında, yüreğimizdeki kardeşlik, dayanışma ve sevgi vardır” dedi.

LEZZET FESTİVALİ, ADANA LEZZETLERİNİN TANITIMINDA BÜYÜK ROL OYNUYOR

Adana’nın lezzetleriyle büyüme şansı yakaladığını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Adana’mız; 10 bin yıllık tarihinde, Asurlardan, Hititlerden, Romalılardan, Eti Türklerinden, Selçuklulardan, Osmanlıdan, Cumhuriyete kadar lezzeti içinde barındırmış bir kenttir.

Bugün tüm bunları tanıtmak için Lezzet Festivali’ni yapıyoruz. Bu üçüncüsü… Adana’nın o kadar çok zenginliği, o kadar çok güzelliği var ki; civarın, Türkiye’nin, dünyanın bilmediği, tanıtamadığımız, tanıtmakta sıkıntı çektiğimiz o kadar çok güzellikleri var ki!

İşte lezzet festivali sayesinde bunları tanıtma şansını yakalıyoruz. Ve zaten Adana bir festivaller kenti olmaya da başlamıştır. Şimdi ben her konuşmamda , ‘Adana lezzet diyarıdır, Adana lezzetin kentidir’ derim. Türkiye’de lezzetiyle öne çıkan başka şehirler de vardır ama Adana bir başka. Antep de, Şanlıurfa ve Hatay da var tabii. 3 A’yı gerçekleştireceğiz inşallah. Antep, Antakya ve Adana bu konuda başarıyla ilerliyor. Adana, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomide üye olma konusunda ciddi şekilde ilerliyor. Ne mutluluktur ki, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Adana’nın alınması için başvurmak bana nasip oldu. Lezzet Festivali de, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmamızda çok ciddi katkı sağlayacak” diye konuştu.

BEKLE TÜRKİYE, BEKLE DÜNYA; ESKİ ADANA DÖNÜYOR

Adana’da 3-4 yıldır çok güzel şeyler olmaya başladığını açıklayan Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Adana artık adliyede olan kötü olaylarla değil, lezzet festivali ve diğer güzel etkinliklerimizle anılmaya başlandı. Sağ olsun Sayın Valimiz. Ben huzurunuzda kendisine Adanalılar adına çok teşekkür etmek istiyorum. Bu festivali akıl eden, başlatan, önderlik eden ve bugüne kadar getiren, Adana’nın gidiş yolunu, tablosunu değiştiren, tanınmasını sağlayan Sayın Valimize, bu güzel festivale öncülük ettiği, başlattığı için Adana adına şükranlarımı sunuyorum. Biz de tabii tipik bir Adanalı olarak, Adana için canını feda etmeye hazır biri olarak, her şeyi yapmaya hazırız, yapıyoruz ve yapacağız. Bekle Türkiye, bekle Dünya; eski Adana’ya dönüyor. Bekle Türkiye, bekle dünya; tarihi kimlikte, lezzette, edebiyatta ve bütün güzellikleriyle Adana geliyor. Sağ olun Sayın Valim, bunların çoğu sizin sayenizde.”

YÖNETİCİLERİN BU UYUMU ADANA’YI UÇURUR

Konuşmaların ardından mutfak şov yapan ünlü şef Cüneyt Asan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş arasındaki uyumun ve birbirleri için sarf ettikleri güzel sözlerin, Adana’yı çok farklı yerlere taşıyacağına inandığını, bunun diğer şehirlere örnek olması gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.