TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraktar: Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenilir bir ülke

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki EMBA Hunutlu Termik Santrali'ni ziyaret etti. Bayraktar, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ile Sugözü Mahallesi'nde kurulu EMBA Hunutlu Termik Santrali'ni ziyaret ederek, şirket yetkililerinden bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2022 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2022 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bayraktar: Türkiye yabancı  yatırımcılar için güvenilir bir ülke

ADANA (İLKHABER) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki EMBA Hunutlu Termik Santrali'ni ziyaret etti. Bayraktar, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ile Sugözü Mahallesi'nde kurulu EMBA Hunutlu Termik Santrali'ni ziyaret ederek, şirket yetkililerinden bilgi aldı.

04 Aralık pazar günü Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aplarslan Bayraktar, Shanghai Elektrik Yonetim Kurulu Başkanı Mr.Lin Hua ,Yön.Kur.Üyeleri Emba Elektrik Üretim A.Ş. Ceo’su Mete Bülgün’ün evsahipliğinde Emba Hunutlu Termik Santralını ziyaret ettiler.

Basına kapalı ziyaretin ardından Bayraktar ve Büyükelçi Liu Shaobin, yapımı tamamlanan, üzerinde Türkçe ve Çince "EMBA Elektrik Üretim AŞ" yazısının yer aldığı granit tabelanın açılışını yaptı.
Alparslan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, tesisin hayırlı olmasını diledi.
Büyükelçi Liu Shaobin ile Ankara'da yaptıkları program kapsamında ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Bayraktar, "Çok güzel, önemli bir tesis. Elbette ki buranın açılışında Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Çin Devlet Başkanını görmek istiyoruz. İnşallah onların programları ilk elverdiği zaman. Buranın hakikaten güzel bir açılışla ülkemizin enerji sektörüne kazandırılmasını taçlandırmış olacağız. Tekrar hayırlı, uğurlu olsun. Tebrik ediyorum." dedi.

Enerji Bakan Yardımcımız Alparslan Bayraktar Emba Hunutlu Enerji Santralının Ülkemiz için önemine değindiği konuşmasında yabancı yatırımcılar için Ülkemizin güvenilir bir Ülke olduğunun altını çizerek’’ Türkiye yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla, coğrafi konumu ve hızlı yürüyen bürokrasisi ile yatırımcılar için en güvenli liman olmaktadır’’ dedi.

Çin Halk Cumhuriyet Ankara Büyükelçisi Sayın Liu Shaobin ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Bu Yatırım Çin Halk Cumhuriyetinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetine duyduğu güvenin bir göstergesidir. Emba Hunutlu Enerji Yatırımı Çin Halk Cumhuriyeti İle Türkiye Cumhuriyeti arasındaki Ekonomik ilişkilerin daha da ileri taşınacağının ve iki Ülke arasındaki güvenin önemli bir işareti olmaktadır” diye konuştu.

Emba Enerji Santralı İlimiz Yumurtalık İlçesi, Sugözü ( Hunutlu) köyü hudutları içerisinde yer almaktadır. Emba Elektrik Üretim AŞ’nin yatırımını gerçekleştirdiği 2x660 MW gücündeki Enerji Santralının inşası tamamlanmış olup, 1. Ünitesi 18 Haziran 2022 tarihinde, 2. Ünitesi de 3 Ekim 2022 tarihinde üretime baslamış olup, tesis 1320 MW toplam güç’te  tam kapasite çalışarak,  Türkiye Enerji piyasasında yerini aldı. Emba’nın yapımını gerçekleştirdiği İthal Kömür yakıtlı Enerji santralı, Ülkemiz enerji üretiminde arz güvenliği açısından oldukça önemli bir yatırım.

Yılda toplam 11 Milyar KW/ h elektrik üretimini gerçekleştirecek olan Emba, ayni zamanda Hybrid Enerji Üretim Yönetmeliği kapsamında 100 MW Güneş enerjisi yatırımına da fiilen başlamış olup, 2023 yılı sonlarına doğru 100 MW Güneş enerjisi yatırımı tamamlanmış olacak.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın. Liu Shaobin ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Sayın Alparslan Bayraktar’ın Santral ziyaretine Shanghai Elektrik’in Yönetim kurulu Başkanı Mr.Lin Hua, Shanghai Elektrik Gen.Yrd.Mr.Pan Longxing, Shanghai Elektrik Hukuk Müşaviri Mr.Wu Ming, Yön.Kur.Sekreteri Ms.Lu Jing, Uluslararası İlişkiler Departman Direktörü Mr.Hong Ming’de katılmışlardır.

Ayrıca ülkemiz enerji sektöründe önemli bir yeri olan Eren Holding’ ten Sayın Emir Eren,  Diler Holding’ ten Sayın Samim Yazıcı’da ziyaret heyetinde yer aldılar. Bilindiği gibi Eren Holding toplam 2.850 MW gücündeki enerji santrallarına ve Diler Holding’de 1.320 MW gücünde enerji santraline sahiptirler.

Çin Halk Cumhuriyetinin Türkiye’ye doğrudan ilk ve en büyük yatırımı olan Emba Hunutlu Enerji Santral yatırımının Ülkemiz Ekonomisine ciddi katkıda bulunduğu ve Enerji açığının kapanmasında büyük öneme sahip olduğunun vurgulandığı ziyarette, Emba Elektrik üretim A.Ş. Ceo’su Mete Bülgün yatırımın başladığı ilk günden bu yana Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji Bakanlığına, İlgili Bakanlıklara, Valimize, Kaymakamımıza, Belediyelerimize, Tüm ilgili Kamu Personeline, Emba çalışanlarına ve Yöre Halkına Teşekkür ettiklerini ifade etti..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.