TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Big Bang Startup Challenge'da yılın girişimlerine 341 milyon TL'lik destek sağlandı

- 71 finalist arasından alınan ödül, nakit ve yatırımlarla belirlenen ilk üç girişim From Your Eyes, Tayko Pil ve İyiMetal oldu

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Big Bang Startup Challenge'da yılın girişimlerine 341 milyon TL'lik destek sağlandı

İSTANBUL (AA) - Her yıl İTÜ Çekirdek'e başvuran girişimlerden en iyilerinin belirlediği Big Bang Start-up Challenge etkinliğinde bu sene, girişimler toplamda 341 milyon liralık ödül, nakit ve yatırımla buluştu.

İTÜ Çekirdek'ten yapılan açıklamaya göre, İTÜ Arı Teknokent'in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek'in her yıl desteklediği girişimlerin en iyilerinin belirlendiği Big Bang Startup Challenge etkinliğinin 11'incisi gerçekleştirildi.

Bu sene "Future Changers" mottosuyla düzenlenen ve iki gün gerçekleşen sunumlar sonrası Big Bang 2022'de 71 girişime 19 milyon 365 bin TL'lik nakit ve ödül dağıtıldı. Top 71'de yer alan girişimler arasında alınan ödül, nakit ve yatırımlarla ilk üçte yer almaya hak kazanan girişimler; From Your Eyes, Tayko Pil ve iyiMetal oldu.

Bu yıl içerisinde yatırım alan 53 İTÜ Çekirdek girişiminin aldığı 274 milyon 195 bin TL'lik yatırım ise Big Bang'de topluca anons edilerek kutlandı. Yatırım alan girişimlerin 5 tanesinin yatırım haberi duyurusu ilk kez Big Bang sahnesinde anons edildi.

Yatırım haberi ilk kez Big Bang sahnesinde duyurulan girişimler; Ecofoni (25 milyon TL değerleme üzerinden yatırım), Kooplog (300 bin TL tohum öncesi yatırım), Lumnion (tohum yatırımını devamı olarak 150 milyon TL değerleme üzerinden yatırım), Adlema (400 bin dolar) ve Nanomik (800 bin avro) oldu.

- "Big Bang küresel arenaya çıkmak için hazır"

Etkinlikte açıklamalarda bulunan İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Ticaret Bakanlığı'nın Tekno-Hızlandırma Destek Programı kapsamında Innogate programına yaptıkları desteklerin öneminden ve programın başarılarından bahsetti. Teknokentin 2023 için planlanan küresel iş birlikleri programına yönelik bilgi veren Dikbaş, Big Bang etkinliğinin küresel ölçekte gerçekleşmesi için hazır olduğuna değindi.

İTÜ Arı Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülsün Sağlamer ise teknokentin 20 yılda geldiği noktaya ilişkin bilgiler verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.