TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilgiç: 28 Mayıs’tan sonra piyasaların rahatlayacağı inancındayız

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, “Asrın felaketi depremlerle başlayıp, seçim döneminde de devam eden gerginlik piyasaları olumsuz etkilemektedir.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bilgiç: 28 Mayıs’tan sonra piyasaların rahatlayacağı inancındayız

Bayram Bulut

ADANA (İLKHABER)-Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, “Asrın felaketi depremlerle başlayıp, seçim döneminde de devam eden gerginlik piyasaları olumsuz etkilemektedir. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri sonrası piyasaların rahatlayacağı inancındayız” dedi.

 Adana Ticaret Borsası Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis Başkanı Osman Bağış başkanlığında gerçekleşen toplantı son dönemde artan patates, soğan fiyatlarındaki düşüş ve buğday üretimi konuları ele alındı. Meclis Başkanı Osman Bağış, Adana’da hasadının başlamasıyla piyasaların rahatladığını aktardı. Bağış, soğan ile patateste oluşan yüksek fiyatların düştüğünü belirtti.  Adana ürettikçe Türkiye’nin rahat ettiğini dile getiren Bağış, “Neredeyse slogan olan soğan ve patatese Adana hasadının başlaması çözüm olmuştur. Adana ürettikçe Türkiye rahat ediyor. Adana ürettikçe Türkiye mutlu oluyor. Kısaca üreten Adana, Türkiye’yi mutlu ediyor diyebiliriz” diye konuştu.

 ATB Başkanı Şahin Bilgiç ise, tarım ürünlerinde fiyatlardaki iniş ve çıkışların hiç kimseyi mutlu etmeyeceğini söyledi. Aylık değerlendirmelerde bulunan Bilgiç, “Tarımda istikrar olmalı. Son dönemde ülkemizin yaşadığı salgın hastalıklar, depremler ve ekonomik sıkıntılar insanımızı mutsuz ve moralsiz yaptı. Millet olarak yarınlara güvenle bakacağımız bir Türkiye görmek arzusundayız. Mayıs ayı itibariyle patates, soğanla başlayan hasatlar kavun, karpuz ve buğday ile devam ediyor. Her dönem olduğu gibi turfanda olarak ürünlerin ilki Adana’mızda yetişiyor. Türkiye’yi besleyecek halde ülkemizin birçok iline gidiyor” şeklinde konuştu.

“Biz Adana Ticaret Borsası olarak, her zaman üreticimizle birlikte, hem de tüketicinin yanında olmak durumundayız” diyen Bilgiç, “Üretici ürettiğinin, alın terinin karşılığını alarak sürdürülebilir tarımı sağlamalıdır. Tüketicilerimizde mutfağının ihtiyacını rahat ve uygun fiyatla temin etmelidir. Piyasanın arz talep dengesi içerisinde rahatladığı mevsimsel bir döneme giriyoruz. Burada önemli olan üreticilerimizin üretirken girdi maliyetleriyle baş edebilir ve üstesinden gelebilir olmasıdır” ifadelerini kullandı.

 Buğday da bu sezon ülkemizde 20 milyon tonun üzerinde rekolte beklendiğini dile getiren Bilgiç, “Asrın felaketi depremlerle başlayıp, seçim döneminde de devam eden gerginlik piyasaları olumsuz etkilemektedir. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri sonrası piyasaların rahatlayacağı inancındayız. Buğday; ülkemizde en çok üretilen, üretilmesi zorunlu olan ürünlerimizdendir. En önemli temel gıda ürünümüzdür. Bu sezon ülkemizde 20 milyon tonun üzerinde rekolte beklenmektedir”  dedi.

 Bin bir emek ve zahmetle buğday üretimi yapan çiftçilerin biran önce müdahale alım fiyatının açıklanmasını beklediğini işaret eden Bilgiç, “ATB Mayıs ayı Meclisinden yetkililere seslenmek istiyorum. Üreticilerimiz emek ve alın terinin karşılığını alacağı bir fiyatın oluşmasını bekliyor. Ülke üreticisinin bu dönemde her zamandan daha fazla sahip çıkılmaya ihtiyacı vardır” diye konuştu.

Başkan Bilgiç, 14 Mayıs seçimleri sonucu seçilen vekillere Türkiye için yapacakları çalışmalarda başarı dileyerek 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminin de Türk Demokrasisine yakışan bir olgunluk içerisinde geçmesini arzu ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından ATB Meclis gündem maddelerine geçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.