TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google, Yüzlerce Kişiyi İşten Çıkardı

Google'ın mühendislik, Google Asistan ve donanım departmanlarından yaklaşık 1000 çalışan işten çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
Google, Yüzlerce Kişiyi İşten Çıkardı

Google, mühendislik, Google Asistan ve donanım departmanlarında işten çıkarmalar yaptığını doğruladı.30 Eylül itibarıyla 182.000 çalışanı bulunan Google'nın şuan için kaç kişiyi işen çıkardığı net değil.

Google, Yüzlerce Kişiyi İşten Çıkardı

Giderleri kısmak için çalışan şirket, temel mühendislik, Google Asistan ürünü ve Pixel telefon gibi donanımlar üzerinde çalışan çalışanlarını işten çıkardı.
30 Eylül itibarıyla Google'ın 182.000 çalışanı vardı.Kredi...


Google, giderleri düşürmek amacıyla yüzlerce işçiyi işten çıkardı.

Kaynaklar  şirketin çekirdek mühendislik organizasyonundaki yüzlerce çalışanın kurumsal erişimini kaybettiğini ve rollerinin ortadan kaldırıldığı yönündeki iddialar üzerine giderleri kısmak için işten çıkarmalar yaptığını söylüyor.

Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada, "Şirketimizin en büyük önceliklerine ve önümüzdeki önemli fırsatlara sorumlu bir şekilde yatırım yapıyoruz" dedi. 2023'ün ikinci yarısındaki kesintilerin ardından "bazı takımlar, küresel çapta bazı rol elemelerini de içeren bu tür organizasyonel değişiklikler yapmaya devam ediyor." dedi.

Büyük şirketlerde işçi çıkarmalar sürüyor

Google, Meta ve Amazon gibi büyük şirketlerin geçen yıl binlerce işçiyi işten çıkarmasının ardından, kesintiler teknolojide de işten çıkarma eğilimini sürdürüyor . B Çarşamba günü erken saatlerde Amazon, Twitch yayın hizmeti, Prime Video ve MGM stüdyolarından yüzlerce çalışanı işten çıkardı . Xerox bu ay 23.000 kişilik personelinin yüzde 15'ini işten çıkaracağını , video oyun yazılımı sağlayıcısı Unity Software ise 1.800 rolü , yani iş gücünün yüzde 25'ini işten çıkaracağını söyledi .

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.