TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Apple, ürünlerine App Store dışından uygulama yükleme izni verdi

Dev teknoloji şirketi Apple, ürünlerine App Store dışından uygulama yükleme izni verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
Apple, ürünlerine App Store dışından uygulama yükleme izni verdi

Apple, Avrupa Birliği ülkelerindeki iPhone akıllı telefon kullanıcılarının, çevrimiçi mağazası olan "App Store"u kullanmaya gerek kalmadan doğrudan uygulamaları geliştirenlerin web sitelerinden uygulamaları cihazlarına indirmelerine olanak sağladığını duyurdu. Bu, Avrupa Birliği yetkililerinin bu konudaki baskısına yanıt olarak geldi.

Yan yükleme olarak da bilinen bu adım, Apple'ın, Avrupa Birliği'nin dijital pazarlardaki rekabeti artırmayı amaçlayan yeni yasasına uyum sağlama taahhüdünün bir parçasıdır. Bu, şirketin kullanıcıların uygulamaları doğrudan web sitelerinden indirmelerine izin vererek, rekabetin adil bir şekilde artırılmasını hedeflemektedir.

Apple, teknik destek sayfasında, uygulamaları doğrudan herhangi bir web sitesinden indirmenin, kullanıcı deneyiminin sorumluluğunu ve izlenmesini gerektirdiğini açıkladı. Bu, uygulamaları yönetme, teknik destek sağlama ve kullanıcıların ödemelerinin iadesi gibi konuları içerir.

Apple, geliştiricilerin belirli standartlara ulaştıktan ve kullanıcıları koruyan yerleşik gereksinimlere uyduktan sonra bu hizmeti sunmalarına izin vereceğini belirtti.

Dev teknoloji şirketi Apple, teknik destek sağlayamayacağı, kullanıcılara para iadesi yapamayacağı veya herhangi bir sorunu çözemeyeceği için kullanıcıların cihazlarını tehdit eden güvenlik riskleri nedeniyle bu baharda etkinleştirilmesi planlanan "yan yükleme"ye izin verilmesine karşı çıkmıştı.

Şirket, herhangi bir geliştiricinin kullanıcılara doğrudan indirme hizmeti sunabilmesi için, uygulamanın iOS işletim sistemini çalıştıran cihazlarına Avrupa Birliği'ndeki ilk yılında bir milyon kez indirilmiş olması da dahil olmak üzere bir dizi kriteri karşılaması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.