TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Apple ve Google, iPhone için Yapay Zeka işbirliğine gidiyor

Apple, iPhone özelliklerini geliştirmek için Google'ın Gemini AI modelini kullanmayı planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
Apple ve Google, iPhone için Yapay Zeka işbirliğine gidiyor

Apple'ın, iPhone kullanıcılarına daha akıllı ve entegre özellikler sunabilmek adına Google ile bir ortaklık kurmayı hedeflediği görülüyor. Bu hamle, teknoloji devlerinin yapay zekâ konusunda nasıl bir araya geldiğinin yeni bir örneği olabilir. Bloomberg'in son haberlerine göre, Apple, özellikle iPhone'da Gemini AI modelini entegre etmek için Google ile bir anlaşma yapma arayışında.

Apple ve İphone ortaklığının perde arkası

Apple ve Google, önceden de Safari tarayıcısının iPhone'lardaki varsayılan arama motoru olması konusunda bir anlaşma yapmıştı. Şimdi ise Apple, Google'ın yapay zekâ teknolojisini, özellikle de Gemini AI modelini, yaklaşmakta olan iOS güncellemelerinde yer alacak yapay zekâ destekli özellikler için lisanslamak istiyor. Apple'ın OpenAI ile GPT modelleri üzerine de görüşmeler yaptığı bildirildi.

Yapay Zeka ve Apple'ın yol haritası

Tim Cook, bu yıl içerisinde Apple'ın üretimsel yapay zeka özelliklerini tanıtacağını duyurmuştu. Apple'ın iş ilanları, şirketin yapay zeka destekli birçok iç ve dış aracı üzerinde çalıştığını gösteriyor. Ancak, bu ortaklıklar ve üçüncü taraf yapay zeka teknolojilerinden yararlanma planları, Apple'ın kendi iç yapay zeka gelişiminde beklenen ilerlemeyi kaydetmediğini düşündürebilir. Yine de, gerçek durum zamanla netleşecek.

Haziran ayında düzenlenecek olan geliştirici konferansı WWDC'de, yapay zeka destekli yeni özelliklere sahip iOS 18'in tanıtılması bekleniyor. Şu an için her iki şirket de bu konuda resmi bir açıklama yapmış değil

Apple ve Google, iPhone için Yapay Zeka işbirliğine gidiyor

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.