TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En güçlü roket yörüngeye ulaştıktan sonra iletişim kesildi

SpaceX'in Starship roketi, yörüngeye başarılı bir şekilde ulaşmasına rağmen planlanan inişte kayboldu, firmanın üçüncü test uçuşu başarısızlıkla sonuçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
En güçlü roket yörüngeye ulaştıktan sonra iletişim kesildi

SpaceX'in Starship roketi, şirketin Teksas'taki "Starbase" alanından yapılan bir fırlatma sonucunda yörüngeye başarılı bir şekilde ulaştırıldı. Ancak, roketin planlanan inişinden önce Hint Okyanusu'nda kaybolduğu belirtildi. Bu olay, SpaceX'in Starship'in üçüncü test uçuşu oldu ve daha önceki iki deneme başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

EN GÜÇLÜ ROKET YÖRÜNGEYE ULAŞTI ANCAK İNİŞTE SORUNLAR YAŞANDI

Şimdiye kadar yapılmış en güçlü roket olan Starship, yörüngeye başarıyla ulaşarak tarihi bir başarı elde etti. Ancak, roketin yeniden kullanılabilmesi için planlanan iniş aşamasında beklenmedik bir sorunla karşılaşıldı. Atmosfere yeniden giriş sırasında roketle iletişimin kaybolduğu rapor edildi ve SpaceX, roketin kaybolduğunu doğruladı.

ÜÇÜNCÜ DENEME, ÖNCEKİLERDEN FARKLI SONUÇLANMADI

SpaceX'in daha önceki test uçuşlarının ilkinde roket fırlatıldıktan kısa bir süre sonra havada infilak etmiş, ikinci uçuşta ise ayrılma aşamasına kadar ilerleyebilmişti. Üçüncü denemede ise roket, yörüngeye başarılı bir şekilde ulaşmasına rağmen iniş aşamasında kayboldu. SpaceX, bu denemelerin ardından Starship'in geliştirilmesine ve iyileştirilmesine devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.