TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Florida, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarını 14 yaş altı çocuklar için yasaklıyor

Florida eyaleti, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarını 14 yaş altı çocukların kullanımını yasaklayan bir yasa imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
Florida, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarını 14 yaş altı çocuklar için yasaklıyor

Florida Eyaleti, Instagram ve TikTok gibi popüler sosyal medya platformlarını 14 yaş altı çocukların kullanmasını yasaklayan bir yasa tasarısını kabul etti. NBC News'a göre, bu yasak dün Florida Valisi Ron DeSantis tarafından imzalandı.

Yasak, 14 yaş altındaki çocukların halihazırda sosyal medya hesaplarına sahip olmaları durumunda bu hesapların silinmesini de gerektiriyor. Cumhuriyetçi Vali DeSantis, yasanın imzalanmasıyla ilgili olarak "Ebeveynlere çocuklarının yetiştirilmesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Benzer yasaklar ABD'nin diğer bazı eyaletlerinde de uygulanmaktadır. Ancak, bu tür yasaklara karşı çıkan şirketler bulunmaktadır. Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta ile Google ve X'ten oluşan NetChoice adlı bir kuruluş, yasaklara mahkemede itiraz etmektedir.

Yasa, sosyal medyanın çocuklar ve gençler üzerindeki etkisinin tartışıldığı bir dönemde geldiği için dikkat çekmektedir. Yasanın Ocak 2025'te yürürlüğe gireceği belirtilmektedir. Bu adım, sosyal medya platformlarının kullanımıyla ilgili kamuoyunda artan endişelere yanıt niteliğindedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.