TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç farelerin kanı yaşlı farelerin ömrünü uzatıyor

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2023 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2023 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Genç farelerin kanı yaşlı farelerin ömrünü uzatıyor

İbrahim Baysal

(İLK HABER)- Yeni yapılan bir araştırma, genç farelerin kanının yaşlı farelerin ömrünü uzatabileceği ilginç bir bulguyu ortaya çıkardı. Bilim dünyasını heyecanlandıran bu keşif, yaşlanmayla ilişkili sağlık sorunlarına yönelik potansiyel tedavilerin geliştirilmesine yönelik yeni bir yol açabilir. Çalışmaya göre, genç kanın infüzyonları yaşlı hayvanların yüzde 6 ila 9 daha uzun yaşamasına neden oldu, bu ortalama bir insan için kabaca altı ekstra yıla eşdeğer.

Araştırmayı yürüten bilim insanları, yaşlanan farelerin vücutlarının bazı işlevlerini geri kazandırmanın mümkün olabileceğini keşfettiler. Fareler üzerinde yapılan deneylerde, genç farelerin kanının yaşlı farelerin vücutlarında gençleştirici etkiler gösterdiği gözlemlendi.

Bu keşif, yaşlılıkla bağlantılı hastalıkların tedavisinde büyük bir umut vadederken, aynı zamanda yaşlanmayı yavaşlatma potansiyeline sahip olduğu düşünülen gençleştirici tedavilere olan ilgiyi artırabilir.

Duke Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden hücre biyoloğu ve yeni çalışmanın yazarı James White, "Bunun faydalı bir kokteyl olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

İlerleyen zamanlarda bunun mümkün olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.