TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google Chrome Mobil Cihazlarda bu yeni özelliklere sahip oldu

Chrome'un yeni güncellemesiyle artık uygulamada trend olan konuları, genişletilmiş arama önerilerini ve daha fazlasını görebilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 07:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 07:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Google Chrome Mobil Cihazlarda bu yeni özelliklere sahip oldu

EMRE EKİCİ

(İLKHABER) -Chrome'u bir mobil cihazda kullanıyorsanız, her arama yaptığınızda daha fazla bilgiyi hızlı bir şekilde bulmanız daha kolay olabilir. Google geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, mobil Chrome uygulaması için trend arama konularını görme ve Touch to Search gibi dört yeni özellik yayınladığını duyurdu.

Chrome'un ürün müdürü Nick Kim Sexton bir yazısında, yeni özelliklerin hareket halindeyken bilgi bulmayı kolaylaştıracağını yazdı.

İşte Chrome mobil uygulamanızda görebileceğiniz yeni özellikler.

İlgili aramalara bakın

Seyhan Barajında veya Menderese bir seyahat planlıyorsanız ve orada yapılacak en iyi şeyler hakkında bir web sayfasına bakıyorsanız, artık adres çubuğuna dokunabilir ve bu web sayfasıyla ilgili diğer aramaları görüntüleyebilirsiniz. Chrome, Seyhan Barajı veya Menderes çevresindeki oteller veya gölde yüzüp yüzemeyeceğinizle ilgili aramalar önerebilir. 

Bu özellik şu anda iOS ve Android'de kullanıma sunuluyor.

Trend arama konuları
Android kullanıcıları artık Chrome adres çubuğunda trend olan arama konularını görebiliyor. Chrome uygulamasını açın, adres çubuğuna dokunun ve Trend aramaları görmek için aşağı kaydırın. Bu konulardan herhangi birine dokunarak bir arama başlatabilir ve neden trend olduğunu görebilirsiniz. 

Google, bu özelliğin şu anda Android cihazlarda mevcut olduğunu ve bu yıl içinde iOS'ta da kullanıma sunulacağını söyledi.

Dokun ve Ara (Touch to Search)

Android'de Touch to Search özelliği, bir web sayfasında bir kelimeyi veya tümceciği hızlı bir şekilde aramanıza olanak tanır. Artık Android kullanıcıları, ilgili aramaları da görmek için Dokun ve Ara özelliğini kullanabilir. Bir kelime veya kelime öbeği seçildiğinde, sayfanın alt kısmında o kelime veya kelime öbeğiyle ilgili aramaların olduğu bir döngü açılır.

Daha fazla arama önerisi
Daha önce Chrome uygulamasında bir şey aramaya başladığınızda altı öneri alıyordunuz. Şimdi ise sayfayı aşağı kaydırdığınızda 10 öneri göreceksiniz. Bu çok büyük bir fark değil, ancak daha önce aklınıza gelmeyen daha ilgili önerileri görmenize yardımcı olabilir. Bu özellik Android cihazlarda zaten mevcutken, artık iOS'ta da mevcut. 

Daha fazlası için Chrome'un geliştirilmiş güvenli tarama modunun artılarını ve eksilerini ve bu Google Drive ve Gmail hileleriyle nasıl tasarruf edeceğinizi okuyabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.