TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google'dan kişisel bilgilerinize erişmek isteyenlere geçit yok

Dünyanın en popüler arama motoru olan Google, kullanıcıların ilgili bilgileri hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı olur.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Google'dan kişisel bilgilerinize erişmek isteyenlere geçit yok

İBRAHİM BAYSAL

(İLKHABER) -Dünyanın en popüler arama motoru olan Google, kullanıcıların ilgili bilgileri hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı olur. Ancak bazen e-posta adresleri, telefon numaraları ve ev adresleri gibi kişisel iletişim bilgileri istemeden arama sonuçlarında görünebilir. Bu durum endişe verici ve tehlikeli olabilir.

İyi haber şu ki, bu bilgileri Google'ın arama sonuçlarından kaldırmanın yolları var. Bir web sitesinde veya blogda kişisel iletişim bilgilerinizi içeren bir içerik yayınlandığında,

Google'ın web tarayıcısı bu sayfayı indeksleyerek arama sonuçlarında görünmesini sağlar. Bununla birlikte, Google bu bilgileri kendisi yayınlamaz; daha ziyade, kullanıcıların sorgularına dayalı olarak alakalı arama sonuçlarını görüntülemek için bir araç görevi görür. Sorumluluk, bu tür bilgileri sizin açık izniniz olmadan yayınlayan web sitesi sahiplerine aittir.

Google özel iletişim bilgileri uyarısı duyuruldu
Google, kullanıcıların kişisel iletişim bilgilerini bulmalarına ve arama sonuçlarından kaldırmalarına yardımcı olacak yeni bir özellik sundu. Bu özellik, ilk olarak geçen yıl Eylül ayında kullanıma sunulan "Hakkınızdaki Sonuçlar" panosunun bir parçası.

Bu güncellemeyle birlikte Google artık web üzerinde adres, telefon numarası ya da e-posta bilgilerini tespit ettiğinde kullanıcılara bildirim gönderiyor. Bu sayede kullanıcılar bu bilgileri gözden geçirebiliyor ve Google Arama'dan kaldırılmasını talep edebiliyor.

Son güncelleme itibariyle, bu özellik şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde İngilizce olarak sunuluyor ve Google yakın gelecekte diğer ülkelere ve dillere de genişletmeyi planlıyor.

Hakkınızdaki Google Sonuçları nasıl kullanılır?
Kullanıcılar bu özelliğe erişmek için Google'ın mobil veya web sürümündeki "Hakkınızdaki Sonuçlar" panosuna gidebilirler.

Kişisel bilgilerini girdiklerinde, panel otomatik olarak bu bilgilerin eşleşmelerini içeren web sitelerini gösterecektir. Kullanıcılar daha sonra her bir web sayfasını inceleyebilir ve kaldırmak için bir talep gönderebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.