TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hava savunma kabiliyetinde KORKUT faktörü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava savunma kabiliyetini artırmak amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilen KORKUT, Suriye ve Libya muharebe sahalarında aktif olarak kullanılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
Hava savunma kabiliyetinde KORKUT faktörü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava savunma kabiliyetini artırmak amacıyla Savunma Sanayi Başkanlığı ile ASELSAN arasında 2016 yılında imzalanan seri üretim anlaşması kapsamında geliştirilen KORKUT, Suriye ve Libya muharebe sahalarında aktif olarak kullanılıyor. ASELSAN tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan tanıtımda, yerli imkanlarla geliştirilen KORKUT'un 35mm’lik ATOM Akıllı Parçacıklı Mühimmatını kullanabilen, 4 kilometre menzile sahip Kundağı Motorlu Çok Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi olduğu vurgulandı.

FNSS ZMA-30 platformu üzerine entegre edilen KORKUT, amfibik özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Silah Sistem Aracı (SSA) ve Komuta Kontrol Aracı (KKA) olmak üzere iki temel birimden oluşan KORKUT, İnsansız Hava Araçları (İHA), helikopterler, seyir füzeleri ve hava-kara füze hedeflerine karşı etkili bir savunma yeteneği sunmaktadır.

Hava savunma kabiliyetinde KORKUT faktörü 2

KORKUT Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi'nin seri üretim anlaşması, Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN arasında 19 Mayıs 2016 tarihinde imzalanmıştı. İlk kafile, 2016 yılı içinde Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmiş, projenin Aralık 2022 itibariyle 9 sistemin teslimatını tamamladığı belirtilmiştir. KORKUT'un başarılı performansı, Türk savunma sanayiinin gücünü ve teknolojik yeteneklerini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.