TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

iPhone satışları düşerken Apple bir milyar hizmet müşterisine ulaştı, Amazon'un kârı arttı

Amazon ve Apple bu hafta üç aylık raporlarını açıkladı. Amazon beklenenden daha iyi kâr açıklarken, Apple odak noktasını hizmetlere kaydırdığı için iPhone ve iPad satışlarında düşüş yaşadı. 

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
iPhone satışları düşerken Apple bir milyar hizmet müşterisine ulaştı, Amazon'un kârı arttı

İBRAHİM BAYSAL

(İLKHABER) - Amazon ve Apple bu hafta üç aylık raporlarını açıkladı. Amazon beklenenden daha iyi kâr açıklarken, Apple odak noktasını hizmetlere kaydırdığı için iPhone ve iPad satışlarında düşüş yaşadı. 

Diğer donanım satıcıları gibi Apple da son çeyreklerde tedarik zincirindeki aksaklıklar ve küresel finansal çalkantılardan etkilendi.

Apple, üçüncü çeyrekte gelirlerinin %1 azalarak 81,8 milyar dolara gerilediğini, ancak analistlerin 81,7 milyar dolar olan beklentilerini aştığını bildirdi. Kâr %2 artarak 19,9 milyar $'a yükseldi ve %3,6'lık düşüş tahminlerini geride bıraktı.

iPhone satışları %2,4 düşerken iPad satışları %20 azaldı. Bununla birlikte Apple'ın hizmet sektörü, App Store satışları, iCloud ve Apple Music abonelikleri de dahil olmak üzere bir milyardan fazla ücretli abonelik sayesinde %8'lik bir artışla 21,2 milyar dolarlık rekor bir çeyrek geliri elde etti.

Hizmetler, aygıtlara kıyasla önemli ölçüde daha yüksek marjlar taşıyor ve yinelenen gelir akışları sağlıyor.

CEO Tim Cook yaptığı açıklamada, Çin'de ve diğer ülkelerde devam eden güçlü satışlara atıfta bulunarak, "Haziran çeyreğinde 1 milyardan fazla ücretli aboneliğin etkisiyle Hizmetler alanında tüm zamanların gelir rekorunu kırdığımızı bildirmekten mutluluk duyuyoruz ve iPhone'un güçlü satışları sayesinde gelişmekte olan pazarlarda gücümüzün devam ettiğini gördük" dedi.

AWS büyümesi 'istikrar kazandı'
Amazon, büyük ölçüde AWS ve toparlanan tüketici talebi nedeniyle tahminleri aştı. Şirketin geliri %11 artışla 134,4 milyar dolara yükselerek tahminleri aştı. Kâr da beklenenden daha yüksek oldu.

AWS gelirleri Nisan ayındaki %11'e kıyasla %12 arttı. Şirket, üretken yapay zekanın bulut hizmetlerine olan ilginin yeniden artmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

CEO Andy Jassy yaptığı açıklamada, "Müşteriler maliyet optimizasyonundan yeni iş yükü dağıtımına geçmeye başladıkça AWS büyümemiz istikrar kazandı" dedi.

Microsoft ve Google da geçen hafta bulut işletmelerinde %20'nin üzerinde gelir artışıyla Wall Street beklentilerini aştı, ancak her ikisi de müşterilerin hala mevcut bulut harcamalarında tasarruf arayışında olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.