TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jeff Bezos, Elon Musk'ı geride bırakarak dünyanın en zengin insanı oldu

Amazon ve Blue Origin'un sahibi Jeff Bezos, liderliği Elon Musk'tan devralarak dünyanın en zengin kişisi ünvanına tekrar kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
Jeff Bezos, Elon Musk'ı geride bırakarak dünyanın en zengin insanı oldu

Amazon'un kurucusu ve Blue Origin'in sahibi Jeff Bezos, dünyanın en zengin insanı ünvanını tekrar kazanarak liderliği Elon Musk'tan devraldı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde Bezos'un net serveti 4 Mart Pazartesi günü 200 milyar dolara ulaştı, bu da onu en zengin insan yaparken, Elon Musk'ın serveti ise 198 milyar dolar civarındaydı.

DÜNYANIN EN ZENGİN KİŞİSİ TEKRAR JEFF BEZOS OLDU

Geçtiğimiz yıllarda liderlik koltuğunu Elon Musk'a kaptıran Jeff Bezos, şimdi tekrar zirvede yer alıyor. Bezos'un ana gelir kaynağı Amazon ve şirkete bağlı alt gruplar olurken, uzay şirketi Blue Origin'in henüz büyük karlar sağlamadığı biliniyor. Ayrıca, Washington Post'u 250 milyon dolara satın alarak medya sektörüne de yatırım yapan Bezos'un servetinin büyük kısmı Amazon hisselerinden geliyor.

Geçen yıl Elon Musk'ın yaklaşık 31 milyar dolarlık bir kaybı olduğu belirtilirken, Jeff Bezos'un ise 23 milyar dolarlık bir kaybı olduğu açıklandı. Bezos'un elindeki Amazon hisselerinin bir kısmını geçtiğimiz haftalarda sattığı biliniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.